Leyla Gencer Şan Yarışması'na başvurular uzatıldı

10. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın başvuruları 10 Mayıs Cuma gününe kadar uzatıldı. Yarışmanın final serisi 22-27 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Borusan Sanat ve La Scala Tiyatrosu Akademisi tarafından organize edilen 10. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın başvuruları 10 Mayıs Cuma gününe kadar uzatıldı. Final serisi 22-27 Eylül'de İstanbul'da gerçekleşecek yarışmanın ön elemelerine adaylar video kaydıyla veya 6 uluslararası merkezden birinde canlı olarak katılabiliyor.

Başvuruları 10 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek yarışmanın ön elemelerine adaylar tercihlerine göre başvuru sırasında video kaydı yükleyerek veya belirlenen altı uluslararası merkezden birinde canlı olarak girebiliyor. Yarışmanın final serisi ise 22-27 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Opera dünyasına kazandırdığı genç yeteneklerle uluslararası alanda önemli bir yer edinen Leyla Gencer Şan Yarışması, pandemi nedeniyle verdiği zorunlu aranın ardından 2024'te onuncu kez düzenlenecek.

JÜRİ BAŞKANI STÉPHANE LİSSNER

10. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın, Stéphane Lissner'in başkanlık edeceği jürisinde İlker Arcayürek (Tenor), Viviana Barrios (Deutsche Oper Berlin Yardımcı Sanat Direktörü), Alessandro Galoppini (La Scala Tiyatrosu Cast Direktörü), David Gowland (İngiliz Kraliyet Operası Jette Parker Genç Sanatçılar Programı Sanat Direktörü), Badri Maysuradze (Tenor, Tiflis Devlet Opera ve Balesi Sanat Direktörü) ve Carlo Tenan (Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şefi) yer alıyor.

Yarışmanın final serisi 22-27 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.