‘Lezzet Ankara’ uygulamasına 6 günde 3 bin 475 müşteri katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, restoranların 0 komisyonla müşteriyle buluşabilmesi için geliştirdiği sipariş uygulaması 'Lezzet Ankara'ya esnaf ve müşteri ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın duyurusunu yaptığı yemek sipariş portalı ‘Lezzet Ankara’ uygulamasına lokanta, restoran ve kafe işletmecilerinin ilgisi artıyor. Esnaf kayıt süreci devam eden uygulama için 11 Haziran akşamından 17 Haziran sabahına kadar 546 restoran kayıt yaptırırken, şimdiden 3 bin 475 Başkentli de müşteri olarak kayıt oldu.

‘DİĞER FİRMALAR YÜZDE 10 İLA 37 ARASINDA KOMİSYON ALIYORLAR’

Korona virüsü salgını nedeniyle gelir kaybına uğrayan lokanta ve kafe esnafına destek olmak için harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekonomik sorunlar yaşayan lokanta ve kafe işletmecileri için 'Lezzet Ankara' adıyla komisyonsuz yeni bir yemek sipariş portalını hayata geçirmişti.

Kapanma döneminde işleri azalan ya da durma noktasına gelen, paket servis sayısı düşen Başkentli esnafa can suyu olması amacıyla hayata geçirilen ve kâr elde etme amacı gütmeyen uygulamaya kayıt yaptıran esnaf, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ederek, şunları söyledi:

Ulaş Gündoğdu-Seda Gündoğdu: “Bu sektörde en büyük sıkıntı pazarlama. Pazarlamayı da yapan birkaç firma var. Bunlar da aslında tek olduğu için komisyonları çok fazla. İşletmeler şu pandemi döneminde çok yalnız kaldı. Mansur Başkan elinden geleni yapmaya çalıştı. Çalışanlarımızın yüzde 90’ı belediye yardımlarından faydalandılar.”

İsmail Dikmen: “Büyükşehir Belediyesinin 0 komisyonla girmesi çok güzel. Diğer firmalar yüzde 10 ila 37 arasında komisyon alıyorlar. Bu da çok yüksek. Benim kira bedelim 7 milyarsa, bu firmalara 40-50 milyar ödeme yapıyorum aylık.”

Hasan Hüseyin Yücel: “Bu uygulamayı sonuna kadar destekliyorum ve çok teşekkür ediyorum. Bizim açımızdan çok çok güzel bir şey. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, bizi düşünüp bu tür şeyler yaptığı için… Diğer yemek sipariş uygulamaları çok fazla maliyet içerdiği için katılamadık. Bizim gibi belki binlerce insan vardı. Bizim açımızdan 10 numara uygulama olacak.”

Hamza Yavuz: “Yüzde 0 komisyon hem bizim hem de müşterilerimiz açısından daha avantajlı bir durum… Esnafımız için çeşitlilik olması ve esnafımızın her ne kadar şu anda piyasa durgunluğu olsa da bu işlerin açılması açısından güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum.”

MOBİL UYGULAMADA DA KULLANILABİLECEK

Projenin mobil uygulamaları için hazırlıklarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin siparişlerini internet sitesi, Başkent Mobil ve kısa bir süre içinde de Lezzet Ankara Android ve IOS uygulaması üzerinden verebilmelerini de sağlayacak.

“Lezzet Ankara” sipariş portalına kayıt olmak isteyen kafe ve restoran işletmeleri şu adresler üzerinden işlemlerini yapabilecek:

İş Yeri Kaydı  / Kayıt Kılavuzu(DUVAR)

Etiketler ankara lezzet ankara