LGS sonuçları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınavda, 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavın sonuçlarını açıkladı. 6 Haziran'daki sınavın sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından http://sonuc.meb.gov.tr/ adresinden duyuruldu.

MEB, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da LGS sınav sonuçları ile 'Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu'nu yayımladı. Rapora göre sınava, 1 milyon 38 bin 492 öğrenci girerken, katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti.

EN YOĞUN PUAN ARALIĞI 200-299

LGS kapsamındaki merkezi sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 5,61'i 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 62,17) ise 200-299 oldu.

SORU İPTALİ OLMADI

LGS kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu. Saat 09.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı.

İkinci oturum saat 11.30'da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

BAŞARI DAĞILIMI

Raporda, bazı kişisel ve ailevi özellikleri ile sınav performansları arasındaki ilişki hakkında sonuçlara da yer verildi. Elde edilen bulgular, 2018, 2019 ve 2020 yıllarındaki merkezi sınavlarda olduğu gibi 2021 yılında da kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi.

AİLENİN SOSYOEKONOMİK DÜZEYİ BAŞARIYI BELİRLİYOR

Yapılan diğer bir incelemede, öğrencilerin anne ve baba eğitim düzeyleri arttıkça sınav puanlarının da arttığı belirlendi. Bu konuda yapılan diğer çalışmalarla tutarlı olan bu sonuç, velilerin eğitim düzeyleri ve dolayısıyla sosyoekonomik düzeylerindeki artışın öğrencilerin akademik performanslarındaki artışla ilişkili olduğunu gösterdi. (AA)