Libya'da çocuk cesetleri kıyıya vurdu

Libya'da çocuk cesetlerinin kıyıya vurduğu duyuruldu. Cesetlerin günlerce sahilde bekletildiği ileri sürüldü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya'nın Zuwara kentinde, küçük çocuk ve bebeklerin kıyıya vurmuş cesetleri bulundu. Çocukların, Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışan mülteci botlarının batması sonucu öldüğünün tahmin edildiği aktarıldı. Ancak konuyla ilgili daha fazla detay paylaşılmadı. Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Göç Örgütü'nden (IOM) Flavio Di Giacomo, "Belgelenmeyen birçok gemi kazası var. Bunlardan biri olabileceğini göz önünde bulundurmalıyız" dedi.

Bu görüntüleri Twitter hesabından paylaşan Proactiva Open Arms isimli İspanyol sivil toplum kuruluşundan Oscar Camps, cesetlerin günlerce sahilde bekletildiğini ileri sürdü. Camps, "Cesetler üç gün boyunca orada kaldı" ifadelerini kullandı. İtalyan gazeteci Nancy Porsia ise cesetlerin sahilde bekletilmediğini ve Libya ordusu tarafından Ebu Kamaş bölgesinde bir mezarlığa gömüldüğünü belirtti.

Geçtiğimiz hafta Tunuslu yetkililer, mültecileri taşıyan bir botun battığını ve en az 57 kişinin öldüğünü duyurmuştu. Nisan ayında ise yardım kuruluşu SOS Mediterranee, bir mülteci botunun Libya açıklarında battığını açıklamış, 100'dan fazla insanın öldüğü belirtilmişti. BM, bu yıl içerisinde Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşmaya çalışan en az 630 mültecinin öldüğünü kaydetti. (DIŞ HABERLER)