Libya'da Merkez Bankası yetkilisi kaçırıldı: Faaliyetler durdu

Libya Merkez Bankası, Bilgi Teknolojileri Müdürü Musab Muslim'in kaçırıldığını duyurdu. Tüm işlemlerin askıya aldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya'nın Trablus merkezli Merkez Bankası, yöneticilerinden birinin kaçırılması sebebiyle tüm işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, Bilgi Teknolojileri Müdürü Musab Muslim'in bu sabah evinin önünden kimliği belirlenemeyen kişilerce kaçırıldığı ve bazı yetkililerin tehdit edildiği belirtildi.

AA'nın aktardığına göre, kaçırılma ve tehdit eyleminin kınandığı ve reddedildiği ifade edilen açıklamada, kaçırılan yöneticinin serbest bırakılarak, işine dönünceye dek Merkez Bankası'nın tüm işlemlerinin durdurulduğu kaydedildi. Libya Merkez Bankası, açıklamasında Bilgi Teknolojileri Müdürü Muslim'in kaçırılma sebebi ve arka planına dair bilgi vermedi.

Olayın Temsilciler Meclisi'nin, 'Libya Merkez Bankası'nın birtakım kişilerce ele geçirilme girişimlerinin' reddedildiği açıklaması sonrası gerçekleşmesi dikkati çekti. Temsilciler Meclisi'nin açıklamasında, 'bu girişimlerin bankanın genel merkezinin basılmasının kışkırtılması ve ardından Merkez Bankası Başkanı Sıddık el Kebir'in güç ve tehditle görevden alınmasına gerekçe bulma çabalarıyla başladığı' kaydedildi.

YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK

Libya Başkanlık Konseyi, Libya Merkez Bankasına yeni başkan seçilmesine karar verildiğini duyurdu.

Başkanlık Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Libya Merkez Bankası'na yeni başkan seçilmesi ve yeni yönetim kurulu oluşturulmasına ilişkin Temsilciler Meclisi'nin 2018/3 nolu kararının yürürlüğe konmasına oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kararın, ülkede mali ve ekonomik istikrarın sağlanması, Merkez Bankası'nın görevlerini verimli ve etkili bir şekilde yerine getirmesi ve finansal hizmetlerin sürekliliğinin sağlanması için alındığına işaret edildi.

(ANADOLU AJANSI)