Liman İş Sendikası’ndan 1 Mayıs çağrısı

1 Mayıs’ta işçileri meydanlarda buluşmaya çağıran Liman İş Sendikası, "Taksim’in yasaklanması ve sendikal hakların önündeki engellerin kaldırılması için birleşmek ve mücadele etmek tek çaremiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Liman İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, "Sendikamız 1 Mayıs’ta işçileri meydanlarda buluşmaya çağırıyor. 1 Mayıs alanı Taksim’in yasaklanması gibi uygulamaların ve sendikal hakların önündeki engellerin kaldırılması için birleşmek ve birlikte mücadele etmek tek çaremizdir" denildi.

"Haklarımız için haydi 1 Mayıs’a birlikte mücadele etmeye" çağrısı yapılan açıklama şöyle:

"Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs yaklaşırken tüm işçi ve emekçileri birlik olmaya haklarımız için mücadele etmeye çağırıyoruz. Sendikamız her zaman olduğu gibi bu 1 Mayıs’ta da bulunduğu her alanı 1 Mayıs alanına çevirecektir. Tüm Türkiye’de işçilerin konfederasyon ayrımı gözetmeksizin bir araya gelmesi, ortak sorunlarının çözümünde hayati önemdedir.

İşçilerin sendikal hakları engelleniyor, sendika diyen işçi işten atılıyor. Milyonlar açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmiş durumdadır. Vergide adaletsizlik giderek derinleşiyor, iş cinayetlerinde ölümler ise hız kesmiyor. İnsanca çalışma ve yaşama talebi ile örgütlenen işçiler ise bin bir türlü engelle karşılaşıyor. Tüm bu sorunların çözümü yine dayanışmadan ve bir arada mücadeleden sendikalaşmadan geçer. Bu nedenle sendikamız 1 Mayıs’ta işçileri meydanlarda buluşmaya çağırıyor. 1 Mayıs alanı Taksim’in yasaklanması gibi uygulamaların ve sendikal hakların önündeki engellerin kaldırılması için birleşmek ve birlikte mücadele etmek tek çaremizdir.

Haklarımız için haydi 1 Mayıs’a birlikte mücadele etmeye."