Liman İş ve işten çıkartılan işçiler savcılığa suç duyurusunda bulundu

Sendikalı oldukları için işten çıkartılan Borusan Port işçileri ve Liman İş Sendikası, işveren ve yetkililer hakkında sendikal hakların engellenmesi suçlaması ile savcılığa başvurdu.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Borusan Port'da çalışırken, zorlu çalışma koşulları nedeniyle sendikaya üye olan ve bu nedenle uzun süre baskıya maruz kalan 37 işçi sendikadan istifa etmedikleri için 21 Mayıs tarihinde topluca işten çıkartılmıştı. 

Bu tarihten itibaren direnişe devam eden işçiler, Borusan Port yetkililerinin “Direnişe devam ettikleri taktirde haklarında maddi ve manevi tazminat davası açılacağı” yönünde baskılarına maruz kaldılar. 

Bugün işçilerden 3'ü Liman-İş Sendikası ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Borusan Port yetkilileri hakkında sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi, gerçeğe aykırı işe giriş bildirgesi vererek SGK’ya yalan beyanda bulunma suçlarından ötürü kamu davası açılması talep edildi.

Geçtiğimiz aylarda sendikaya üye olduktan kısa bir zaman sonra Liman-İş Sendikası toplu iş sözleşmesi yapabilmek için yeterli çoğunluğa ulaşmasına rağmen, yetki almasına engel olmak için işletmede çalışan sayısında dikkat çekici bir artış meydana geldi. Fiili olarak işyerinde çalışmayan işçilerin dahi Borusan Lojistikte çalıştığının göründüğünün düşünülmesi üzerine savcılık tarafından konuyla ilgili inceleme yapılması istendi

Liman-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Musa KİZİR “Liman işçisi değil Borusan Lojistik suç işliyor, Gemlik Başsavcılığının etkili bir soruşturma yapacağından ve sendika düşmanlığına geçit vermeyeceğinden şüphemiz yok. Olayın takipçisi olacağız." diye konuştu. 

(HABER MERKEZİ)