Lübnan için 'acil durum' çağrısı: Koşullar zor, ihtiyaçlar büyük...

“Koşullar son derece zor ve ihtiyaçlar çok büyük" diyen Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Amy Pope, Lübnan için 33 milyon doları toplamak amacıyla yardım çağrısını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Lübnan'da yerinden edilen 400 bin kişi için acil durum çağrısı yaptı. BM Uluslararası Göç Örgütü, gelecek üç ay içinde krizden etkilenen 400 bin kişiye yardım etmek için yaklaşık 33 milyon ABD doları toplamak amacıyla acil durum çağrısı başlattı.

Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Amy Pope, yaşanan büyük krizin, acil eylem gerektirdiğini belirterek, “Koşullar son derece zor ve ihtiyaçlar çok büyük. Uluslararası topluluğa, yerinden edilmiş ailelerin güvenliğini ve onurunu sağlamak için gereken kaynakları sağlama çağrısında bulunuyoruz" dedi. Uluslararası Göç Örgütü Beyrut Ofisi Direktörü Mathieu Luciano ise gerektiğinde daha fazla insana yardım etmek için ölçeği büyütmeye hazır olduklarını ifade ederek, "Çağrımız, Lübnan'daki müdahale çabalarını büyütmek için BM kuruluşları ve insani yardım kuruluşlarıyla daha büyük koordineli çabaların bir parçasıdır” diye konuştu.

Uluslararası Göç Örgütü’nün yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarının başladığı günden itibaren Lübnan'da 1,600 kişinin yaşamını yitirdiği ve 6 bin kişinin yaralandığı kaydedildi.

AB'DEN 30 MİLYON EURO'LUK YARDIM

Avrupa Birliği (AB), Lübnan'a 30 milyon euro'luk ilave insani yardım yapılacağını duyurdu. AB Komisyonu’nun açıklamasında, 30 milyon avro değerindeki yardımın, 29 Eylül'de açıklanan 10 milyon avroya ek yapılacağı ve bu yıl toplam yardım tutarının 104 milyon avroyu aştığı belirtildi.

 AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Orta Doğu'daki gerilimin artmasından endişe duyduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Masum sivillerin hayatlarının korunması için tüm tarafların elinden geleni yapması gerekiyor. Bugün Lübnan halkına yönelik insani yardımlarımızı artırıyoruz. Yeni finansmanımız, bu zor dönemde sivillerin çok ihtiyaç duyduğu yardımı almasını sağlayacak. Lübnan sınırında ve Gazze'de ateşkes ile tüm rehinelerin serbest bırakılması çağrısını sürdürüyoruz."

Açıklamada, yeni acil yardım paketinin, diğer temel desteklerin yanı sıra gıda yardımı, barınma ve sağlık hizmetlerini de sağlayacağı kaydedildi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)