Lübnan: İsrail'in hava saldırısında Kızılhaç ekibinden 4 kişi yaralandı

Lübnan Kızılhaçı, İsrail'in bombardımanı sonrası hedef alınan evin olduğu bölgeye iki araç gönderildiğini, bu araçların da İsrail uçaklarının hedefi olduğunu açıkladı. Saldırıda dört kişi yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Sarbin beldesine düzenlediği hava saldırısında Lübnan Kızılhaçı ilk yardım ekibinden dört kişinin yaralandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın Lübnan resmi haber ajansı NNA'dan aktardığına göre, Lübnan Kızılhaçı'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, İsrail ordusu sabah saatlerinde Lübnan'ın güneyindeki Sarbin beldesinde bir eve hava saldırısı düzenledi. Bombardımanın ardından söz konusu evin bulunduğu bölgeye ulaşmaya çalışan iki Kızılhaç aracı, İsrail savaş uçaklarınca hedef alındı. Araçlarda bulunan ilk yardım ekibinden dört kişi saldırıda çeşitli şekillerde yaralandı. Yaralılar bölgedeki Tebnin Hastanesi'ne kaldırıldı. Kızılhaç ekibinin bölgeye gittiği sırada evin ikinci kez bombalandığı aktarıldı.

İSRAİL'İN HASTANEYE SALDIRISINDA HASTALAR YARALANDI

Bu saldırının öncesinde, İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusundaki Baalbek bölgesinde yer alan Temnin Hastanesi'ni hedef alması sonucu hastanedeki hastalar yaralandı.

Temnin et-Tahta beldesinde bulunan Temnin Hastanesi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun üç gündür üst üste hastanenin çevresini bombaladığı belirtildi. Saldırıların hastanede büyük zarara yol açtığı aktarılan açıklamada, saldırıların etkisiyle cam ve şarapnel parçaları nedeniyle çok sayıda hastanın yaralandığı kaydedildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Temnin et-Tahta bölgesine yapılan saldırılar sonucu dört kişinin yaralandığı duyuruldu. Açıklamada, Temnin Hastanesi'nde oluşan hasar doğrulanırken, yaralıların hastanedeki hastalar olduğu konusunda bilgi verilmedi. Bekaa bölgesinde yapılan saldırılarda Reyyak ve Tel Şeyha hastanelerinde hasar oluştuğu bildirilen açıklamada ayrıntılara yer verilmedi.

AUSTIN, GALLANT'LA GÖRÜŞTÜ: 'UNIFIL'E SALDIRILARDAN ENDİŞELİYİZ'

Öte yandan, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) yönelik saldırılarından 'derin endişe' duyduğunu dile getirdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder tarafından yapılan yazılı açıklamada, Austin'in İsrailli mevkidaşı Gallant ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Açıklamada, Austin'in İsrail'in Lübnan'daki BM Lübnan Geçici Barış Gücü askerlerine ateş açtığına dair raporlar ve iki Lübnanlı askerin öldüğüne ilişkin haberlerden duyduğu 'derin endişeyi' dile getirdiği bildirildi. Austin'in UNIFIL güçlerinin güvenliğinin sağlanmasının önemini vurguladığı aktarılan açıklamada, 'Lübnan'daki askeri operasyonlardan mümkün olan en kısa sürede diplomatik bir sürece geçilmesi ihtiyacının pekiştiği' kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Austin'in Gazze'deki acil duruma ve rehinelerin en kısa sürede ailelerine teslim edilmesi gerektiğine değindiği belirtilerek, "Bakan, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz, kalıcı ve sağlam bağlılığını bir kez daha teyit etmiştir" ifadesi kullanıldı.

HİZBULLAH: İSRAİL ASKERLERİNİN SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Hizbullah ise yaptığı açıklamada İsrail askerlerinin Lübnan'ın güneyinden ülkeye sızma girişimini engellediğini duyurdu. Hizbullah'tan yapılan açıklamada, sınıra yakın Ramiye beldesindeki Tel El Mudevver bölgesinde İsrail askerleriyle çatışma yaşandığı belirtildi. 

Ülkeye sızma girişiminde bulunan İsrail askerlerinin engellendiği belirtilen açıklamada, çıkan çatışmada İsrail askerlerinden ölen ve yaralananların olduğu belirtildi.

Hizbullah yaptığı başka bir açıklamada ise gece boyunca İsrail'in kuzeyindeki askeri mevzileri hedef aldığını duyurdu. Zarit ve Hillet Verde bölgelerinde konuşlu askerlerin bulunduğu gruplara roketli saldırılar düzenlendiği ifade eden açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Milya ve Şomera yerleşim bölgelerinin de roketlerle vurulduğu kaydedildi.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA BİR YILDA 2 BİN 250'Yİ AŞKIN KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri karşılıklı saldırılara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 2 bin 255 kişi öldü, 10 bin 524 kişi yaralandı.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah de İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan’da yüz binlerce kişinin yerinden edildiği tahmin ediliyor. Başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilen kişilerden 430 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.

(ANADOLU AJANSI)

Etiketler Lübnan İsrail