Lübnan'da öldürülen 4 kişi defnedildi: 'İsrail'e misliyle karşılık verilecek'

İsrail'in hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden üçü çocuk dört sivilin cenazesinde konuşan Hizbullah vekili Fayyad, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına misliyle karşılık verileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Hizbullah ile çatışmaların sürdüğü Lübnan'ın güneyine 5 Kasım Pazar günü düzenlediği hava saldırısında öldürülen üç çocuk ve büyükanneleri toprağa verildi.

AA'nın aktardığına göre, en büyüğü 14 yaşında olan kız kardeşler ile büyükanneleri için Lübnan’ın güneyindeki Blida köyünde cenaze töreni düzenlendi. Hava saldırısı sonucu ölen kız kardeşler ve büyükannelerinin cenazeleri, çok sayıda kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

'HİZBULLAH HENÜZ TÜM AĞIRLIĞINI GÖSTERMEDİ'

İsrail ordusunun 5 Kasım'da Lübnan’ın güneyindeki Aynata beldesi yakınlarında sivil bir araca düzenlediği hava saldırısında üçü çocuk olmak üzere 4 sivilin öldüğü belirtilmişti.

Bugün düzenlenen cenaze töreninde konuşan Hizbullah vekili Ali Fayyad da Hizbullah'ın İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına 'misliyle karşılık vereceğini' söyledi. Reuters'ın aktardığına göre, Fayyad, "Direniş, sivilleri hedef alan her saldırganlığa iki katı yanıt verecek" dedi. Fayyad, Lübnan Hizbullahı'na atıfla, "Henüz tüm ağırlığını göstermedi" dedi.

8 EKİM'DEN BU YANA 14 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısından bir gün sonra İsrail-Lübnan sınırında ordu ve Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar başlamıştı. İsrail ordusunun 8 Ekim’den bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılarda biri gazeteci, üçü çocuk toplam 14 sivil hayatını kaybetti.

Hizbullah ile İsrail ordusu arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda da 63 Hizbullah mensubu ile dört İsrail askeri öldü. (DIŞ HABERLER)