Lula ve Sanchez'den Fransa'nın sol ittifakına tebrik

Fransa'da ikinci turu düzenlenen seçimlerin sonuçlarını değerlendiren Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, "Güney Amerika için ilham kaynağı olmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da 7 Temmuz'da ikinci turu düzenlenen erken genel seçimde mecliste en fazla sandalyenin sahibi Jean-Luc Mélenchon'un Boyun Eğmeyen Fransa'sı (LFI), Yeşiller, Sosyalist Parti ve Komünist Parti’nin yer aldığı Yeni Halk Cephesi ittifakı oldu. Yeni Halk Cephesi, 178 milletvekili çıkardı. Macron'un ittifakı 150, faşist Ulusal Birlik İttifakı (RN) ise 125 milletvekili ile meclise girdi. Ancak hiçbir ittifak ya da parti, mecliste salt çoğunluk olan 289 milletvekili sayısına ulaşamadı.

'GÜNEY AMERİKA İÇİN İLHAM KAYNAĞI OLMALI'

Sol ittifak Yeni Halk Cephesi'nin seçim başarısını tebrik eden Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, "Fransa'da aşırıcılığa karşı birleşen siyasi güçlerin parlamento seçimlerinde büyüklük ve olgunluk göstermesinden dolayı çok memnunuz" dedi. Lula, şöyle devam etti: "Seçim sonuçları, İşçi Partisi'nin Birleşik Krallık'taki zaferinin yanı sıra, demokrasi ve sosyal adaletin savunulmasında ilerici kesimler arasındaki diyaloğun önemini güçlendiriyor. Güney Amerika için ilham kaynağı olmalı."

'İNGİLTERE VE FRANSA, TOPLUMSAL İLERLEMEYE 'EVET' DEDİ'

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise, İngiltere'deki Keir Stairmer liderliğinde yeni İşçi Partisi hükümetine işaret etti. "Avrupa'nın en büyük iki ülkesi, İspanya'nın bir yıl önce seçtiği yolun aynısını seçti" diyen Sanchez, "İngiltere ile Fransa, toplumsal ilerlemeye EVET, hak ve özgürlüklerdeki gerilemeye HAYIR dedi" ifadelerini kullandı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)