Lütfü Türkkan'ın yanındaki İYİ Partili adli kontrol şartıyla serbest

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek İstanbul'da gözaltına alınan İYİ Partili Hüseyin Tarık A, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'deki esnaf gezisi sırasında bir kişiye hakarette bulunduğu öne sürülerek savcılığa sevk edilen Hüseyin Tarık A, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Arda'nın Bingöl'deki olay nedeniyle talimatla ifadesinin alındığı da öğrenildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 5 Kasım'da Bingöl ziyaretinde partili Lütfü Türkkan'ın bir kişiye küfür ettiği iddiasıyla Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı. Olayın görüntülerinde Türkkan'ın yanında bulunduğu görülen Hüseyin Tarık A'nın da ifadesinin alınması istendi. İstanbul'da ikamet eden Hüseyin Tarık A'nın İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sosyal medya hesapları incelendi ve paylaşımlarının bazılarının, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu içerdiği öne sürüldü. Bunun üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Hüseyin Tarık Arda hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınan ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Arda'nın, soruşturma savcılığınca ifadesi alındı. Savcı, şüpheli Arda'yı "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından yurtdışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Hakimlikteki işlemleri tamamlanan Hüseyin Tarık Arda, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ/DHA)