Beşiktaş, Lyon deplasmanında: Muhtemel 11'ler

Beşiktaş, Fransa ekibi Olympique Lyon'a karşı deplasmanda üç puan arıyor.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Groupama Stadı'nda oynanacak müsabaka, 22.00'de başlayacak. Karşılaşmayı Alman hakem Harm Osmers yönetecek.

Mücadele, TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Siyah-beyazlı futbol takımı, Avrupa Ligi'nin ilk 2 haftasında yaptığı maçlarda sahadan puansız ayrıldı. Ajax'a deplasmanda 4-0 yenilen Beşiktaş, konuk ettiği Eintracht Frankfurt'a da 3-1 mağlup oldu.

Olympique Lyon ise organizasyonda çıktığı 2 mücadelede hanesine 6 puan yazdırmayı başardı. Fransa ekibi, Olympiakos'u 2-0, Rangers'ı da 4-1 mağlup etti.

BEŞİKTAŞ'TA KALECİ SIKINTISI

Siyah-beyazlı takımda Lyon maçı öncesinde kaleciler Mert Günok ile Ersin Destanoğlu'nun sakatlığı bulunuyor.

Süper Lig'in 9. haftasında Konyaspor ile yapılan müsabakada omzundan sakatlanan Mert Günok, karşılaşmada forma giyemeyecek.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki Eintracht Frankfurt müsabakasında sol uyluğundan sakatlık yaşayan ve tedavisi süren Ersin Destanoğlu'nun durumu da yapılacak son kontrollerin ardından netleşecek.

Ersin'in de forma giyememesi durumunda Lyon karşısında kaleyi Göktuğ Baytekin koruyacak. Beşiktaş'ın özkaynağından yetişen 19 yaşındaki file bekçisi, oynaması hâlinde A takımdaki ilk maçına çıkacak.

LYON İLE ÜÇÜNCÜ RANDEVU

Beşiktaş, Lyon ile üçüncü kez karşı karşıya gelecek.

İki takım, 2016-17 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek final aşamasında kozlarını paylaşmıştı. Fransa'da oynanan turun ilk maçını Lyon 2-1 kazanırken, İstanbul'daki rövanşta ise Beşiktaş aynı skorla sahadan galibiyetle ayrılmıştı.

Uzatma bölümlerinde de eşitliğin bozulmaması sonucunda seri penaltı atışlarına geçilmişti. Lyon, penaltılarda Beşiktaş'a 7-6 üstünlük sağlayarak yarı final bileti almıştı.

LYON, SON BEŞ MAÇINI KAZANDI

Lyon, bu sezon son beş resmi maçından galibiyetle ayrıldı.

Son yenilgisini 22 Eylül'de Marsilya ile yaptığı lig maçında yaşayan Lyon, ardından oynadığı beş karşılaşmayı ise kayıpsız geçti.

Fransa ekibi, ligde çıktığı üç, Avrupa Ligi'nde de yaptığı iki maçta da rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

Pierre Sage'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Lyon, 8 haftası geride kalan Ligue 1'de 13 puanla 7. sırada yer alıyor.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray'dan Lyon'a kiralanan Wilfried Zaha'nın ismi UEFA kadrosunda bulunmadığı için forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Matic'in durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.

Beşiktaş'ta ise tedavileri devam eden Gabriel Paulista, Milot Rashica, Necip Uysal ve Mert Günok Lyon karşısında sahada olamayacak. Tedavisi süren Ersin Destanoğlu'nun durumu da yapılacak son kontrollerin ardından netleşecek.

Lyon: Lucas Perri, Maitland Niles, Mata, Caleta-Car, Tagliafico, Veretout, Caqueret, Tolisso, Cherki, Lacazette, Fofana

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Uduokhai, Emirhan Topçu, Masuaku, Ndour, Gedson, Muçi, Rafa, Semih Kılıçsoy, Immobile

(ANADOLU AJANSI)