Madımak'ta katledilenler Konyaaltı'nda anılacak

Sivas Katliamı’nda katledilenler Konyaaltı’nda düzenlenecek 'Yitirilenlerin Ardından Madımak Anma Programı'nda anılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konyaaltı Belediyesi ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkezi’nin ortaklaşa düzenleyeceği “Yitirilenlerin Ardından Madımak Anma Programı” 21 Temmuz Pazar günü Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında saat 12.30’da Madımak’ta katledilenlerin fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi gerçekleştirilecek. Ardından Madımak Katliamı Hafıza Merkezi’nin hayata geçirdiği “Unutulmayan” gösterilecek.

Sivas’taki Madımak Oteli’nde yakılarak katledilen 33 aydının anısına kurulan ‘Madımak Katliamı Hafıza Merkezi Sanal Müze’nin senaryo yazarlığını Bülent Yıldız, görsel tasarım ve küratörlüğü Günseli Baki üstlendi. Müzedeki Türkçe metinler Memet Ali Alabora, İngilizce bölümler ise Richard Hamer tarafından seslendirildi.

Sanal müzenin müzik koordinatörlüğünü ise Kemal Dinç üstleniyor. Proje kapsamında Zuhal Olcay, Fazıl Say, Serenad Bağcan, Zülfü Livaneli, Erdal Erzincan, İlkay Akkaya, Sakina Teyna, Suavi gibi pek çok sanatçı da eserlerini paylaştı. Etkinlik kapsamında son olarak Madımak Katliamı ve sonrasını anlatan Ümit Kıvanç’ın yönetmenliğini yaptığı “Çok Kötü Bir Şey Oldu” adlı belgesel gösterimi yapılacak. 4 saati aşkın süren belgesel, Sivas Katliamı’nı en kapsamlı şekilde anlatan belgesel olma özelliği taşıyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Yitirilenlerin Ardından Madımak Anma Programı”nda Madımak’ta yitirdiğimiz 33 canımızı hep birlikte anacağız. Sergi, film gösterimi, sunum ve belgesel programlarının yer alacağı anma etkinliğimize, tüm halkımızı bekliyorum” dedi.

Etiketler konyaaltı madımak