Maduro, canlı yayında WhatsApp'ı sildi: 'Kurtuldum'

Katıldı bir canlı yayında telefonun ekranını kameralara gösteren Venezuela Devlet Başkanı Maduro, "WhatsApp'a hayır. Telegram ve Wechat'ı tavsiye ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkede bazı kesimlerin WhatsApp üzerinden şiddet ve nefret yaydığını gerekçe göstererek, bu uygulamayı canlı yayında sildi. Başkent Caracas'ta katıldığı özel bir televizyon yayınında, telefonun ekranını kameralara gösteren Maduro, WhatsApp uygulamasını resmen kaldırdı.

Maduro, WhatsApp'tan asker ve polislerin yanı sıra toplum liderlerinin de tehdit edildiğini, bu sebeple halktan gönüllü ve kademeli olarak WhatsApp'ı silmesini istedi. Maduro, şu ifadeleri kullandı:

"WhatsApp'tan kurtuldum. Venezuelalı aileler, gençler, yurtsever erkekler ve kadınlar, barış istiyor musunuz? WhatsApp'ı silin, çünkü tüm Venezuela'nın listesini Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçılarına ve emperyalizme verdi. WhatsApp'a hayır. Telegram ve Wechat'ı tavsiye ediyorum."

VENEZUELA'DA 'SEÇİM' EYLEMLERİ

Venezuela Seçim Konseyi'nin 29 Temmuz'da duyurduğu sonuçlara göre, Devlet Başkanı Maduro yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı. Muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Machado ise seçim sonuçlarını reddettiklerini açıklamıştı.

Ülkeye yaptırım uygulayan Washington yönetimi ise, seçim sonuçlarını tanımadıklarını duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gonzalez'in daha fazla oy aldığı ve sandıktan galip çıktığı yönünde güçlü kanıtlar olduğunu ileri sürmüştü. Maduro, seçimlerde hile yapıldığına yönelik iddiaları reddetmiş, muhalefeti de 'darbe girişiminde bulunmakla' suçlamıştı. 

Bu arada, bağımsız Sivil Toplum Kuruluşu "Provea" verilerine göre, 29 Temmuz'dan bu yana çıkan olaylarda 24 kişi hayatını kaybetti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)