Maduro: Düello davetimi kabul etti, seninle hesaplaşacağız Elon Musk

Elon Musk'ı ülkesine davet eden Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Düello davetimi kabul etti. Elon Musk seninle hesaplaşacağız" dedi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'li iş insanı Elon Musk'ın düello davetini kabul ettiğini ve onunla hesaplaşacağını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, başkent Caracas'ta basın mensuplarına açıklama yapan Nicolas Maduro, Musk'ın düello davetini kabul ettiğini belirtti.

Musk'ı ülkeye davet eden Maduro, "Düello davetimi kabul etti. Elon Musk seninle hesaplaşacağız. Ama buraya gel, Poliedro'da (Caracas'taki etkinlik alanı) sen ve ben. Eğer seni yenersem Musk, senin Mars gezisi teklifini kabul edeceğim ama sen de benimle geliyorsun" ifadesini kullandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinde 28 Temmuz'da yapılan devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı. ABD'li milyarder Elon Musk, "seçime hile karıştırıldığını" öne sürmüştü.

Musk'ın suçlamalarına tepki gösteren Maduro, "Kavga mı istiyorsun Elon Musk? Ben hazırım, ben Bolivar'ın oğluyum, Chavez'in oğluyum, senden korkmuyorum" demişti.

Maduro, "Venezuela'nın baş düşmanı" ilan ettiği Musk'ı ülkedeki şiddet olaylarını kışkırtmakla suçlamıştı.

Musk da Maduro'ya verdiği yanıtta, düelloyu kazanması halinde Maduro'dan "diktatörlükten istifa etmesini isteyeceğini ve kendisini sahibi olduğu SpaceX ile Mars'a ücretsiz göndereceğini" ifade etmişti.

Diğer yandan, Maduro, seçimi kazandıktan sonra Miraflores Sarayı'nın balkonundan yaptığı konuşmada, Ulusal Seçim Konseyine yönelik hacker saldırısının arkasındaki kişinin Musk olduğundan emin olduğunu savunmuştu.

(ANADOLU AJANSI)