Maduro'dan Elon Musk'a tepki: Kavga mı istiyorsun, edelim o zaman

Venezuela'da yapılan resmi açıklamaya göre seçimi kazanan mevcut Devlet Başkanı Maduro, Elon Musk'ın seçimlere hile karıştırıldığı yönündeki sözlerine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Venezuela'da resmi sonuçlara göre 28 Temmuz'daki devlet başkanı seçimini kazandığı açıklanan mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 'seçimlere hile karıştırıldığını' öne süren ABD'li milyarder Elon Musk'a tepki göstererek, "Kavga mı istiyorsun? Edelim o zaman. Elon Musk, ben hazırım" diye konuştu.

Fox Business haber sitesinin aktardığına göre, "Sosyal medya sanal bir gerçeklik yaratıyor ve bu sanal gerçekliği kim kontrol ediyor?" diye soran Nicolas Maduro, "Yeni baş düşmanımız, ünlü Elon Musk" ifadelerini kullandı. Maduro, milyarder iş insanına hitabe sözlerini şöyle sürdürdü: "Kavga mı istiyorsun? Edelim o zaman. Elon Musk, ben hazırım. Senden korkmuyorum, Elon Musk. Kavga edelim, nerede istersen."

MUSK: EŞEK DAHA ÇOK ŞEY BİLİYOR

Elon Musk ise sahibi olduğu sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından Maduro'nun basın toplantısından alınan bir videoyu paylaşarak İspanyolca, "Eşek Maduro'dan daha çok şey biliyor" sözlerini yazdı. Musk'ın alıntıladığı paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı: "Büyük olasılıkla hile yoluyla yeniden seçilen gayri meşru Venezuela lideri Nicolás Maduro, 'baş düşmanı' olarak adlandırdığı Elon Musk'a savaş ilan ediyor. Elon Musk'ın uzay roketleriyle Venezuela'yı işgal etmek istediğini iddia ediyor."

Ne olmuştu?

Venezuela  Seçim Kurulu, dün seçim sonuçlarına ilişkin açıklamasında, Maduro'nun oyların yüzde 51'ini alarak yeniden Devlet Başkanı seçildiğini duyurmuştu. Muhalefet ittifakı ise Maduro'nun en yakın rakibi Edmundo Gonzalez'in seçimi kazandığını savunuyor. 

Muhalefet lideri Maria Corina Machado, dün gece saatlerinde sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda, "Benim sevgili Venezuelalılarım; yarın bir araya geleceğiz, bir aile olarak, örgütlenmiş bir şekilde, her oyun sayılmasını sağlamak ve hakikati savunmak için göstermemiz gereken kararlılığı ortaya koyarak..." ifadelerini kullandı, destekçilerini bugün gösteri yürüyüşü yapmaya çağırdı. 

Maduro'nun partisinden milletvekili ve kampanya direktörü Jorge Rodriguez de benzer şekilde kendi partisinin destekçilerini, hükümete desteklerini dile getirmek için Miraflores Devlet Başkanlığı Sarayı'na doğru yürüyüş yapmaya davet etti. Resmi sonuçlara göre seçimi ikinci sırada tamamlayan aday Gonzalez, şiddete karşı uyarıda bulunurken, Rodriguez muhalefete şiddeti körükleme suçlaması yöneltti. Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro da dün gece saatlerinde yaptığı konuşmada, 'hükümetinin bu durum karşısında ne yapacağını ve şiddet (gösterenleri) nasıl yeneceğini bildiğini' söyledi. Seçim sonuçlarına karşı Venezuela'da düzenlenen protestolarda bir kişi hayatını kaybetti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)