Mahfi Eğilmez: Muhalefetin yaptığı yanlış

Mahfi Eğilmez, muhalefetin, iktidarın icraatlarına uyup daha fazla ücret vaat etmesinin doğru olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçime giderken iktidarın oy kaygısıyla 'rastgele' ücret artışı yapmasını eleştiren iktisatçı Mahfi Eğilmez, isim vermeden Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son vaatlerini de eleştirdi.

Eğilmez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi: "İktisatçı Mahfi Eğilmez, yaptığı Twitter paylaşımında "Enflasyonla uğraşmak yerine rastgele ücret artışları yapan bir iktidara karşı muhalefetin daha fazla popülizm vaat etmesi yanlıştır. Daha yüksek ücret yerine daha düşük enflasyon, eşit işe eşit ücret ve adaletli bir gelir dağılımı peşinde koşulacağını vaat etmek gerekir."

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde emeklilerin bayram ikramiyesini asgari ücret seviyesine çıkaracaklarını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu Ramazan Bayramı'nda oluşan 6 bin 500 liralık farkın da Kurban Bayramı'nda emeklilerin hesaplarına yatırılacağını belirterek "Hadi daha ne söyleyeyim, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda banka hesabınıza tek seferde 15 bin lira yatırılacak" demişti. (HABER MERKEZİ)