Mahkeme DEDAŞ'ı mahkum etti: 400 bin lira tazminat ödeyecek

DEDAŞ, hakkında icra takibi başlattığı S.Ö.'ye "kötü niyet" tazminatı ödeyecek. S.Ö., kişisel bilgilerini paylaşan İl Müdürü hakkında dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - DEDAŞ, kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle S.Ö. hakkında icra takibi başlattı. Mahkeme aşamasında DEDAŞ, adına abonelik kaydı bulunmayan S.Ö.'nün kimlik bilgilerini paylaştı. S.Ö., kimlik bilgilerini paylaşan DEDAŞ İl Müdürü hakkında dava açtı.

Avukat Hadullah Korkmaz'ın verdiği bilgilere göre, DEDAŞ'ı tazminat ödemeye götüren süreç, şöyle başladı: Ev hanımı olan ve adına kayıtlı hiçbir arazisi bulunmayan S.Ö. hakkında 2021 yılında DEDAŞ tarafından 2.000.000 TL değerinde icra takipleri başlatıldı. Hayatı boyunca elektrik aboneliği bulunmayan S.Ö bu icra takiplerine itiraz etti ve haksız icraların iptali için  Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı. 

MAHKEME DEDAŞ’I TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM ETTİ 

Kızıltepe 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada mahkeme S.Ö.’nün kaçak elektrik kullanıldığı iddia edilen kuyuyla hiçbir bağının olmadığını, kuyu sahibinin farklı bir kişi olduğunu tespit etti ve bunun üzerine icra takiplerinin iptaliyle birlikte S.Ö. aleyhine kötü niyetli olarak icra takibi başlatan DEDAŞ’ı 400 bin TL kötü niyet tazminatı ödemeye mahkum etti. 

İL MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Dava devam ederken DEDAŞ Mardin İl Müdürü H. H. tarafından mahkemeye gönderilen yazıda mağdur S.Ö.’nün T.C kimlik numarasını, cüzdan seri ve numarasını, doğum tarihini, cilt aile seri numarasını, nüfusa kayıtlı olduğu il, ilçe ve mahalleyi ve medeni durumuna kadar bütün mahrem kimlik bilgileri özel nitelikteki bütün kişisel verileri paylaşıldı. Mahkemeye gönderilen yazı cevabıyla birlikte DEDAŞ’ın S.Ö’nün bütün kişisel verilerini bilinmeyen bir şekilde ele geçirmiş olduğu anlaşıldığından, verileri mahkemeye kendi imzasıyla sunan İl Müdürü H. H. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

YÜZLERCE MAĞDUR OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Şüpheli İl Müdürü hakkında yapılan suç duyurusunda S.Ö. isimli kişiyle aynı şekilde onlarca mağdurun olduğu iddia ediliyor. Şüpheli H. H.’nin bu kişisel verilere nasıl eriştiği ise bilinmiyor. Yapılan suç duyurusunda DEDAŞ’ın bu kişisel verileri nasıl ele geçirdiğinin tespit edilmesi, ele geçirmesine yardım eden kişilerle birlikte şüpheli H. H.’nin 5237 sayılı TCK’nın 136, 137 ve TCK 43. maddeleri uyarınca 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. 

Etiketler mahkeme DEDAŞ tazminat