Mahpusun kayıp kuşu bulundu

Kayseri Cezaevi'nde bulunan Orhan Bal'ın oğlunun ismini verdiği muhabbet kuşu bulundu. Cezaevinde satıldığı iddia edilen kuş, Bal'a geri verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde bulunan 40 yaşındaki Orhan Bal'ın cezaevinde kaybolan muhabbet kuşu bulundu. Ancak kuşun kime satıldığı, neden ortadan kaybolduğu ve nasıl geri getirildiğine dair bilgi verilmedi.

KUŞ BULUNDU, DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Orhan Bal, oğlunun adını verdiği muhabbet kuşunu korona nedeniyle girdiği karantina sonrasında bir daha bulamadı. Muhabbet kuşuna ne olduğunu soran Bal’a herhangi bir bilgi verilmedi. Gazete Duvar’ın ‘Mahpusun muhabbet kuşu yok oldu: 'Onu sattılar' başlığıyla gündeme getirdiği haberin ardından kuş geri getirildi. Ancak Bal’a neler olduğuyla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

Mahpus Orhan Bal, kuş kendisine geri verildikten sonra ailesini telefonla arayarak durumu haber verdi. Kuşunun bulunmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Bal, kuşunun kaybolması medyaya yansıdığı için hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi.

Ne olmuştu?

Kayseri 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde kalan mahpus Orhan Bal, muhabbet kuşu kaybolmadan 10 gün önce korona virüsüne yakalandı ve 1 haftalığına karantinaya alındı. Karantinası biten Bal, oğlunun ismini verdiği, muhabbet kuşunu bir türlü bulamadı. Bal, ailesini arayarak gardiyanların muhabbet kuşunu sattığını iddia etti. Bal’ın eşi Tuba Bal, olayla ilgili şunları söyledi: “Eşim kuşları çok sever. Cezaevine girmeden önce de kuş beslerdi. Kendisi cezaevine girmeden önce hamileydim. Muhabbet kuşuna oğlumuzun ismini verdi. Ancak koğuşa geri döndüğünde onu bulamadı ve bizi aradı. Gardiyanların kuşu sattığını söyledi. ‘Beni tehdit ediyorlar’ dedi.” Bal’ın eşi Tuba Bal, eşinin cezaevinde tehdit edildiğini defalarca sevk istemelerine rağmen bu taleplerinin görmezden gelindiğini söyledi. Bal, eşinin Trabzon’a yakın bir yere sevk edilmesini istiyor.