Makam odasına milyonlarca liralık tadilat iddiası: 'Çürümüşlüğün göstergesi'

CHP'li Ulaş Karasu, DHMİ Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Murat Gül'ün lüks dairesine milyon liralık tadilat yaptırdığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Haber merkezi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da 60 milyon TL’ye lüks daire aldığı iddiasıyla gündeme gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun danışmanı Murat Gül'ün, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı olmasının hemen ardından, kurum bünyesinde kendisine tahsis edilen odada tadilat yaptırdığı ve ithal mobilyalar ile dekore ettirdiği belirtildi.

Gül’ün yaptırdığı tadilat ile birlikte yeni mobilyaların kim ya da kimler tarafından yaptırıldığını ve hangi bütçeden karşılandığının açıklanmasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, “Yaklaşık 2,5 milyon TL harcanarak, odanın yeniden tadilat yaptırıldığı ve lüks ithal mobilyalar aldırdığı yönünde iddialar var. Ben de bunları bir soru önergesiyle Meclis gündemine getirdim. Bakalım ne yanıt gelecek? Önergelerimize süresi içinde, gerçek ve doyurucu yanıtlar da verilmiyor! İddialar doğru ise, devlet bu kadar zengin mi? Nedir bu israf? Daha geçen Temmuz ayında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda tasarruf genelgesi yayınladı! Ne oldu o genelge? Maalesef çöp oldu! Vatandaşlar yoksulluğun pençesinde kıvranırken, birilerinin zevki sefa içinde yaşaması kabul edilemez! Bu kamuda çürümüşlüğün bir göstergesidir” dedi.

CHP'li Karasu, Bakan Uraloğlu'na şunları sordu:

“Belirtilen tadilat işi ne zaman başlamış, hangi işlemler yapılmış, ne kadar harcama yapılmıştır, bu harcama hangi bütçeden karşılanmıştır? Makam odasındaki mobilyaların, ithal mobilyalarla değiştirildiği iddiası doğru mudur? Doğru ise yeni mobilyalar için ne kadar harcama yapılmış, bu harcama hangi bütçeden karşılanmıştır? Daha önce kullanılan mobilyalar şu anda nerededir? Makam odasında geçen yıl tadilat yapıldığı da dikkate alındığında, yeni tadilat ve mobilya alımı konusunda tarafınıza ne zaman bilgi verilmiştir? Bu gereksiz ve fuzuli harcamalar konusundaki görüşünüz nedir?”