Makarna fabrikasında patlama: Patronlar serbest, müdür tutuklandı 

Hendek'te bir işçinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Oba Makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden sadece fabrika müdürü tutuklandı. Firmanın sahipleri serbest kaldı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir işçinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Hendek Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerinin de bulunduğu 6 kişinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı.

AA'nın aktardığına göre şüphelilerden 3'ü tutuklama, 3'ü adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Fabrika müdürü V.U. tutuklandı, aralarında fabrika sahiplerinin de olduğu 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hendek'teki Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül'de meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında 1'i çocuk, 3'ü itfaiye eri 30 kişi yaralanmış, 27 yaşındaki işçi Mesut Şimay ise hayatını kaybetmişti.

(ANADOLU AJANSI)