Makas Payı yayında: Sanatçı arşivleri açılıyor

Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfı, şimdiye kadar ürettiği içerikleri Youtube kanalı "Makas Payı"nda yayınlamaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitimci, yazar ve çevirmen Emin Türk Eliçin’in kültürel mirasını yaşatmak ve sonraki kuşaklara aktarmak amacıyla eşi Asiye Özdemir Eliçin tarafından 1994 yılında kurulan Emin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfı'nın (ETEV) Youtube kanalı “Makas Payı” yayın hayatına başladı. Kanalın tüm içeriklerinin sergileneceği internet sitesi de erişime açıldı.

Daha önce çok sayıda edebiyat ve bilim insanıyla çeşitli başlıklarda sempozyum, seminer, atölye, imza-söyleşi gibi etkinlikler düzenlemiş olan ETEV, Youtube kanalı için Vakıf binasında bir stüdyo kurdu.

SANATÇI ARŞİVLERİ 'MAKAS PAYI'NDA

“Makas Payı”, bilim, kültür, tarih, sanat, eğitim ve çocuk yayıncılığı merkezli bir yayın programını hayata geçirebilmeyi amaçlıyor. Kurgu-kurgu dışı kategorilerde kitap tanıtımları; yazar, çizer, çevirmen, editör ve yayıncılarla sohbetler ile okurların bu dünyayı yakından tanımasını hedefleyen “Makas Payı”nda arşiv niteliğindeki içerikler de yer alacak.

Can Yücel, Ece Ayhan, Şükran Kurdakul, Aşık İhsani, Asiye Özdemir Eliçin, Sennur Sezer gibi sanatçıların daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış görüntüleri “Makas Payı” Youtube kanalında izleyicilerle buluşacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)