Malatya'da katliam endişesi: Kilise yöneticilerine yakın koruma verildi

Zirve katliamının yaşandığı Malatya'da Valilik, 'misyoner' denerek tehdit edilen ve suç duyurusu yapan Kurtuluş Kilisesi yöneticileri için koruma tedbiri aldı. Şüpheli T.A. adli kontrolle serbest.

Kilise Derneği Temsilcisi Vedat Serin'in suç duyurusunda, sözü edilen grupların silahlı fotoğraflar da yer aldı. (Fotoğraf: T24)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2007'de Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde katledilen Uğur Yüksel, Necati Aydın ve Alman Tilman Geske’nin bağlı olduğu Protestan Kurtuluş Kiliseleri bugünlerde benzer bir 'katliam' endişesi taşıyor. Kilise Derneği Temsilcisi Vedat Serin, tehdit edildiklerini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili iddiaların haberlere yansımasının ardından Malatya Valiliği, Kurtuluş Kilisesi’ne yönelik tehdit iddialarına ilişkin bir şüphelinin gözaltına alındığını, kilise yöneticileri için fiziki ekip ve yakın koruma tedbirlerinin alındığını duyurdu.

ŞÜPHELİ ADLİ KONTROLLE SERBEST

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, iddialarla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdüğü belirtildi: "Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Şube yöneticilerinin konu ile ilgili müracaatları sonucu, müracaatlarında bahsi geçen T.A, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce gözaltına alınarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığınca ilgili şahıs tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve mahkemece adli kontrol kararı verilmiştir. Ayrıca kilise yöneticileri için fiziki ekip ve yakın koruma tedbirleri alınmıştır."

'BUNLARI ÖLDÜRÜN NE İSTERSENİZ VERELİM'

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Zirve Yayınevi’nde öldürülen üç kişinin bağlı olduğu Protestan Kurtuluş Kiliseleri’nin Malatya Temsilcisi, ihbar dilekçesinde çarpıcı bilgiler vermişti. Suç duyurusunda bulunan Kilise Derneği Temsilcisi Vedat Serin, dernek binasına giden bir kişinin, “Ülkü ocaklarına gelen JİTEM’ciler bize, ‘Malatya’da misyonerler var, bu durum vatan için iyi değil, Malatya’da Vedat Serin, Ankara’da dernek başkanımız İhsan Özbek ve daha önce Malatya’da yaşayan Timothy Wesley Stonen’in isimlerini, adreslerini ve fotoğraflarını bize verdiler. ‘Bunları öldürün, size ne isterseniz verelim’ dediler” ifadelerini kullandığını söyledi.

SİLAH VERİLEN GENÇLER, GÜNAYDIN 'YAPMAYIN' DEYİNCE GERİ ADIM ATTI 

Serin, aynı kişilerin gençlere silah verdiğini, gençlerin Zirve Yayınevi’nde üç protestanı öldüren grubun lideri Emre Günaydın’ın babasını ziyaret ettiklerini ve babanın “Yapmayın, benim oğlumu da böyle kandırdılar, evlat acısını ben biliyorum” sözleri üzerine geri adım attıklarını anlattı. Dilekçenin ekinde Malatya’da sözü edilen grupların silahlı fotoğraflarına da yer verildi. (HABER MERKEZİ)