Malatya’da maaşları ödenmeyen inşaat işçileri eylemde

Depremde hasar gören Bakırcılar Çarşısı’ndaki Emlak Konut şantiyesinde Leda bünyesinde taşeron olarak çalışan İYİ-SEN üyesi işçiler eyleme başladı. İşçiler 2 aydır maaşlarının ödenmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

URFA- 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hasar alan ve tadilatı yapılan Malatya Bakırcılar Çarşısı’nda çalışan İnşaat ve Yapı İşçileri (İYİ-SEN) üyesi 130 inşaat işçisi 2 aylık ücretlerinin verilmediği gerekçesiyle eylem yapmaya başladı.

Leda Grup bünyesinde taşeron olarak çalışan işçilerin aynı zamanda iş çıkışlarının da yapıldığı ortaya çıktı. Yaşananlara ilişkin bilgi veren İYİ-SEN Genel Başkanı Hasan Kırlangıç,  “Taşeron, işçilerin sigortalarını Leda Grup yaptığı için, ‘sizi ilgilendiren orası’ diyor parayı vermiyor. 3 gündür direnişimiz devam ediyor. Dün patronların talimatıyla polis eylem yaptığımız alan girdi. Hiçbir taşkınlık olmadı, slogan dahi atılmadı. Polis ekipleri geldi, biber gazı sıkarak şantiye alanından işçileri çıkarttı. 3 arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı” diye konuştu.

‘2 AYDIR ALACAĞIMIZ VAR VE PARAMIZI ÖDEMEDİLER’

Ücretlerini alamayan ve 3 gün önce şantiye içerisinde eyleme başlayan işçiler, polisin müdahalesi ile şantiyeden çıkarıldıktan sonra eylemlerini çarşıya yakın başka bir noktaya taşıdı. Eylemdeki işçilerden Emre Kocabaş mağdur edildiklerini belirterek “Çalıştık, emek verdik 2 aydır alacağımız var ve paramızı ödemediler. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Çünkü hepimiz evimize gitmek istiyoruz, memleketimize gitmek istiyoruz ve Kurban Bayramı’na ramak kaldı. Hepimiz ailemize ve evlerimize gitmek istiyoruz. Çoluğumuza çocuğumuzun ihtiyaçlarına yetişmek istiyoruz” dedi.

‘MUHATAP BULAMIYORUZ, KARŞIMIZ DA SADECE POLİS VAR’

Kocabaş bu süreçte karşılarında muhatap bulamadıklarını aktardı ve şöyle devam etti: “Hepsi sanki kaçmışlar, ana firma olsun, taşeron firma olsun hepsi gitmişler. Biz sadece polislerle karşı karşıya kalmış durumdayız. Müdahale ediyorlar, biber gazı ve plastik mermi sıkıyorlar bize. Eylem dahi yapma hakkımıza dahi izin vermiyorlar. Sadece hakkımızı istiyoruz.”