Malatya'nın 4 ilçesinde hasar tespit çalışmaları iptal edildi

Maraş merkezli yaşanan iki depremin ardından Malatya'da yapılan hasar tespit çalışmaları iptal edildi. Bakan Kurum, 5 gün içinde hasar tespit çalışmalarının yeniden başlayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut 

MALATYA -7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden etkilenen 11 ilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasar tespit çalışmaları başlatıldı ve sonuçları e-Devlet üzerinden açıklandı. Bu sonuçlara göre Malatya'da 3 bin 670 binanın yıkıldığı, 31 bin 604 binanın ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Ancak bugün yapılan toplantıda hasar tespit çalışmalarının iptal edildiği ve yeniden yapılacağı duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Başkanlığı'nda yapılan Proje Alanları Koordinasyon Toplantısı'nda Malatya ile ilgili çeşitli kararlar alındı. 27 Şubat tarihinde Malatya merkezli meydana gelen 5.6 şiddetindeki deprem nedeniyle Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde yapılan hasar tespit çalışmalarının iptal edildiğini ve depremden en çok etkilenen 4 ilçede bulunan binaların yeniden inceleneceğini söyleyen Bakan Kurum, çalışmaların 5 gün içinde tamamlanarak askıya çıkması için talimat verdi.

MALATYALI ESNAFA GEÇİCİ İŞ YERİ VERİLECEK

Vali Hulusi Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, oda başkanları, akademisyenler, mimarlar ve mühendislerin katıldığı toplantıda esnaflara geçici işyeri yapılacağı kararı alındı. Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan 225 metrekarelik alana 228 adet geçici iş yeri yapılacağı ve esnafın burada işine devam edeceği açıklandı.