Maliye, ÖTV düzenlemesini 10 ay sonra tebliğe işledi

Maliye Bakanlığı, 14 Ekim 2021'de cumhurbaşkanına ÖTV oranlarını üç katına kadar artırma yetkisi veren değişikliği 10 ay sonra tebliğe işledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelir İdaresi Başkanlığı ÖTV (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'nde değişiklik yapan 10 seri nolu tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğin 4. maddesinde, ÖTV (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'nde “Bakanlar Kurulu” olarak geçen ibarenin “Cumhurbaşkanı” olarak, “bir” ibaresinin ise "ve bu oranlara esas özel tüketim vergisi matrahlarının alt ve üst sınırlarını üç” olarak değiştirildiğine ilişkin ifadelere yer verildi.

Maliye Bakanlığı'nın 14 Ekim 2021'de yapılan değişikliği 10 ay sonra tebliğe işlemesi eleştirilere neden oldu. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, "Maliye Bakanlığı 2021 yılı ekim ayında yapılan kanun değişikliğini tam 10 ay sonra tebliğe işlemeyi aklına getiriyor. Tebliğin girişinde de bu değişikliğin neden yapıldığına ilişkin açıklayıcı bir paragraf koymuyor. Vergi ile ilgisi zayıf pek çok kişinin, medya kuruluşunun konuyu yanlış anlamasına neden oluyor. Bu tür bir açıklayıcı değişiklik için 10 ay niçin bekleniyor sorusu ortada duruyor" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)