Maltepe'nin ulaşım sorunları Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde konuşuldu

İETT'nin İstanbul'un her ilçesinde yapmayı planladığı ve ilçe bazında ulaşım sorunlarını ele aldığı buluşmaları, Maltepe ile devam etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (İETT) ve Maltepe Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Maltepe’de toplu ulaşım konusunda yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü “2024 İETT- İlçe Belediye Buluşmaları” Maltepe Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’in ev sahipliği yaptığı toplantıda İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İETT Genel Müdür Yardımcıları Onur Temürlenk, Şükrü Yılmaz ve Zeynep Pınar Mutlu, İETT Koordinatörü Sinan Öztürk, İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon, Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, belediye Meclis üyeleriyle mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi.

‘UCUZ, GÜVENLİ SEYAHAT İÇİN İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ’

Toplantının açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen Maltepe’de toplu ulaşım konusunda yaşanılan problemleri, talepleri ve beklentileri konuşacaklarını, İETT iş birliğiyle kısa, orta ve uzun vadeli çözümleri belirleyeceklerini söyledi.

Maltepe’nin nüfusunun hızla arttığına dikkat çeken Köymen şöyle konuştu: “Önümüzdeki yıl Marmara Üniversitesi’nin büyük bir bölümünün Başıbüyük’e taşınması ile ilçemizin nüfusu yaklaşık 19 bin artacak. Buna dolaylı nüfusu da eklediğimizde bu sayı daha da artacaktır. Ayrıca devam eden inşaatlar, Esenkent bölgesinde süren dönüşüm projeleri, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde hedeflediğimiz kentsel dönüşüm süreçlerini de düşündüğümüzde beş yılın sonunda ilçemizde ciddi bir nüfus artışı görülecektir. Bu nüfus artışı çeşitli ihtiyaçları ve sorunları da beraberinde getirecektir. Mevcut ve olası sorunları, ihtiyaçları birlikte belirleyip çözüm üretmemiz bu sebeplerle çok önemli. Bizler ulaşımı bir hak olarak görüyor ve ucuz, güvenli seyahat için ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Bu buluşmanın İETT eliyle verilen ulaşım hizmetlerinin geliştirilmesine yardımcı olması açısından verimli bir toplantı olmasını diliyorum. Bu vesileyle bir koordinasyon içerisinde çalışabilmemiz yönünde sürekli bir çaba gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederim. Sayın İrfan Demet ve çalışma arkadaşlarına Maltepe’nin ulaşım sorunlarının çözümüne yönelik yapacakları katkılar için şimdiden teşekkür ediyorum.” 

'TOPLUMCU BELEDİYECİLİĞİ KATILIMCILIK, ŞEFFAFLIK VE EŞİTLİK İLKELERİ TEMELİNDE YERİNE GETİRİYORUZ'

Raylı taşımacılık açısından Maltepe – Kadıköy – Üsküdar tramvayını çok önemsediklerine ve bu konuda büyük çaba gösterdiklerine değinen Köymen, “Geçtiğimiz hafta Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Pelin Alpkökin ve ekibi ile bir aradaydık. Gelecek hafta da yine Ulaşım Daire Başkanlığımız ile bir araya geleceğiz. Önümüzdeki haftalarda, ilçemizin ihtiyaçları ve sorunlarına dair siz değerli komşularımızın görüş ve önerilerini alacağımız başkaca buluşmalar da gerçekleştireceğiz. Bu toplantılarda sizlerden gelen eleştiri ve öneriler doğrultusunda elde ettiğimiz veriler neticesinde; hazırlıklarına devam ettiğimiz, Maltepe’mizin çevresel, ekonomik ve sosyal gelişimini destekleyecek projelerimiz ile sorunları bir nebze olsun çözeceğiz. Bu kapsamda olağan kamu hizmetleri ile sınırlı kalmayan, komşularımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını gözeten bir toplumcu belediyeciliği, katılımcılık, şeffaflık ve eşitlik ilkeleri temelinde yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.