Ankara'da Alevi kurumları saldırganı yakalandı

Ankara'da 2 cemevi ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı'na saldırı düzenlendi. Vakıf binasında 1 kadın çalışan bıçakla yaralandı. Emniyet 3 saldırıyı gerçekleştiren A.O.K.'nin yakalandığı açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Mamak ilçesinde kimliği belirlenemeyen bir kişi, Şah-ı Merdan Cemevi’ndeki ibadet sırasında elindeki sandalyeleri cemevinin dedesine doğru fırlattıktan sonra koşarak kaçtı.

ANKA'nın haberine göre, Ankara Mamak’ta, bugün saat 14.30 sıralarında; Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında bir kişi elindeki sandalyeleri cemevi dedesinin olduğu yere doğru fırlattı. Saldırganın fırlattığı sandalyelerden birisi cemevinde oturan birisinin başına geldi. Saldırgan daha sonra cemevinden koşarak uzaklaştı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Başına sandalye gelen kişi hafif yaralı halde hastaneye götürüldü. Olayın ardından polise haber verildi. Polisin şahsı arama çalışmaları sürüyor.

Cemevinin dedesi Kazım Erbektaş, ANKA Haber Ajansı'na şunları söyledi:

“Bugün saat üç gibi ceme başlamıştık. Toplanıyordu millet. Yerime geçtim, üç beş kişi yanıma oturuyordu. Dışarıdan birisi geldi, üç beş tane sandalye fırlattı. Birisi oturduğu yerde üzerime geliyordu. Bir şey demeden kaçtı. Kameralarda görülüyor. Sesini filan duymadık. Ne için yaptı? 10 yıldır ilk defa oluyor. Bütün ekipler buradaydı. Avukatlarımız filan yanımızda. Yaralı arkadaşı hastaneye götürecekler. Polisler ‘Bulacağız’ diyor. Bütün cemevinin görüntülerine aldılar. Muharrem Ayı başladı. Şah-ı Merdan Cemevi de gözde bir cemevi. Kişi belki deli belki akıllı. Belki birileri yaptırdı. İhtimal dahilinde.”

ALEVİ VAKFINA BIÇAKLI SALDIRI

Bugün saat 16.30 sıralarında Ankara’daki Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’nin ve Ana Fatma Cemevi’nin de saldırıya uğradığı öğrenildi. 

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'nin Facebook hesabından yapılan açıklama bir kadın çalışanın bıçakla yaralandığı aktarıldı. Vakıf genel başkanı Özdemir Özdemir, "Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezinde bayan çalışanımıza yapılan bıçaklı saldırıyı kınıyoruz İMAM HÜSEYİN EFENDİMİZİN ŞAHADETE yürüdüğü ilk gün gerçekleşen bu olay bizleri derinden yaraladı" ifadelerini kullandı. 

EMNİYET: 3 SALDIRIYI AYNI ŞAHIS GERÇEKLEŞTİRDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'nden kasten yaralama, Mamak ilçesinde Şah-ı Merdan Kültür Evler Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi'nde ızrar konusu meydana gelmiştir" denildi. 

3 saldırıyı da aynı kişinin gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "Konuyla ilgili ivedi yapılan çalışmalar neticesinde, her üç olayı da A.O.K. isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiş, şüpheli kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili tahkikat çok yönlü devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Twitter hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın Eskişehir'e giderken yakalandığını aktardı.

Soylu, "Çankaya’da bir, Mamakta iki Cemevine bugün alçakça bir planla saldıran zanlı, Eskişehir’e giderken Ankara Emniyetimiz tarafından yakalandı. Elbette bu provokasyon, her yönüyle soruşturulmaktadır. Geçmiş olsun" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, saldırıların tek kişi tarafından yapılmamış olabileceğini belirtti.

Saldırıya uğrayan cemevlerini ziyaret ettiklerini aktaran Çepni, "Saldırılar sonrası Şah-ı Merdan Cemevi ve Ana Fatma Cemevi’ni ziyaret ettik. Saldırılar aynı saatlerde yaşanmış. Yani 1 kişi değil organize saldırı. Deniz Poyraz katliamında olduğu gibi bir meczubun işi olarak ilan edilecek" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)