Manavgat yangınında ölü sayısı 5'e yükseldi, Erdoğan bölgeye gitti

Bakan Koca, Manavgat yangınında ölü sayısının 5'e çıktığını açıkladı. Erdoğan, 4. gününde devam eden orman yangınından etkilenen bölgelerde helikopterden incelemede bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışması devam ediyor.

Manavgat'ın farklı noktalarında çıkan orman yangınları rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçraması sonucu çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi, ahır ve bahçelerdeki hayvanlar öldü, bazı araçlarda, iş makinelerinde ve meyve bahçelerinde hasar oluştu.

Yangında ilk ölüm haberi Akseki'den gelmişti. 82 yaşındaki bir kişi evinde mahsur kalarak vefat etti. Yangının ilk başladığı yer olan Manavgat'ta ise bugün sabah saatlerinde 2 orman işçisi vefat etti. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Manavgat'ta yangınlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının orman işçileriyle birlikte 5'e yükseldiğini söyledi. Bakan Koca paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Manavgat'taki orman yangınında, olay yerindeki can kayıplarımız, iki orman işçimizin vefatıyla maalesef 5'e yükseldi. Ormanlar gibi, arka arkaya yürekler de yandı. Yangından şu ana kadar 410 kişi etkilendi. Tedavisini tamamladığımız 400 kişi taburcu oldu. Yatan hasta sayımız 10."

ERDOĞAN MANAVGAT'A GİDİYOR

Erdoğan, 4. gününde devam eden Manavgat'taki orman yangınından etkilenen bölgelerde helikopterden incelemede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gün içinde sosyal medya hesaplarından paylaştığı bilgiyle Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye'de orman yangınlarından etkilenen alanların "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)