Manchester Arena saldırısında hayatını kaybedenler anılıyor

İngiltere'de beş yıl önce Manchester Arena saldırısında hayatını kaybedenler bugün anılıyor. Büyük Manchester Koşusu ölen 22 kişinin anısına düzenleniyor. Manchester City kulübü anma mesajı paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de 22 Mayıs 2017'de Manchester Arena'da düzenlenen konsere katılan kitleyi hedef alan canlı bombalı saldırıda hayatını kaybeden 22 kişi bugün Büyük Manchester Koşusu'nda (Great Manchester Run) anılıyor. Saldırının düzenlendiği Victoria istasyonu yakınlarında ise anma töreni düzenlendi.

BBC'nin haberine göre, 2003'ten bu yana her yıl düzenlenen Great Manchester Run bugün yapılırken beş yıl önceki saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı. Saldırıdan yaralı kurtulan ve koşuya katılan Freya Lewis, "gergin ama heyecanlı" olduğunu belirtti.

Manchester Belediye Başkanı Andy Burnham, saldırı sonrası sokaklarda koştuğunu hatırladığını belirterek "Saldırı bizi bölebilirdi ancak bizi bir araya getirdi" dedi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da saldırının yıl dönümüyle ilgili "Nefret asla kazanamayacak" mesajı paylaştı.

Manchester Kent Konseyi lideri Bev Craig de "Hayatları acımasızca elinden alınanları ve hayatları o gün sonsuza dek değiştirilenleri asla unutmayacağız" dedi. 

Manchester City futbol kulübü de saldırının yıl dönümünü andı. Manchester City'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, kulüp yöneticisi Mike Summerbee'nin hayatını kaybedenler anısına inşa edilen anıta çiçek bıraktığı belirtildi. 

22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İngiltere'nin Manchester kentindeki Manchester Arena'da 22 Mayıs 2017'de ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konserine katılan kalabalık kitleyi hedef alan intihar saldırısında 22 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. Saldırıyı 22 yaşındaki Libya asıllı İngiltere vatandaşı Salman Abedi düzenlerken kardeşi Haşim ise 55 yıl hapis cezasına çarptırıldı. (DIŞ HABERLER)