Manş Denizi'nde bir mülteci hayatını kaybetti

İngiltere ve Fransa arasında yer alan Manş Denizi üzerinde bir mülteci botuyla ilgili yardım çağrısında bulunulmasının ardından kurtarma çalışması başlatıldı. Bottaki bir kişi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa ve İngiltere arasındaki Manş Denizi'nde kalabalık bir mülteci botunda bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Fransa'dan yapılan açıklamaya göre, bugün sabah saatlerinde yardım çağrısının yapılması üzerine Fransa'nın Calais limanının açıklarına ekipler sevk edildi. Teknedeki 34 kişinin kurtarıldığı bilgisi verildi. 

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, bugün hayatını kaybeden kişi, sabah erken saatlerde başlatılan kurtarma çalışmaları sırasında botta bilinci kapalı bir halde bulundu. Fransa'nın denizcilik kurumu Premar, Agence France-Presse (AFP) haber ajansına yaptığı açıklamada, yaşanan can kaybının 'insanların boğularak değil hastalık ya da bir çarpışma gibi durumlarda hayatını kaybettiği yeni bir olgu' olduğuna dikkat çekti. 

'BOTTAKİ DİĞER İNSANLARIN YOLUNA DEVAM ETMESİNE KARAR VERİLDİ'

Botta baygın halde bulunan kişi, Fransa Donanması'na ait bir helikopterle Boulogne-sur-Mer hastanesine kaldırıldı. Mültecinin sevk edildikten sonra hayatını kaybettiği açıklandı. Botta en az 75 kişinin olduğu düşünülüyor. Fransız yetkililerin açıklamasına göre, bazı kişiler tekneden alınırken, bazıları kurtarma çalışmaları sırasında yardım ve destek teklifini kabul etmedi. Botun Fransız devriye botunun eşliğinde yoluna devam etmesine izin verildi. Premar, insanların denize düşme ya da zorla bir müdahale durumunda yaralanma riskine işaret ederek 'bottaki diğer insanların yoluna devam etmesine izin verme kararı alındığını' aktardı. İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, bu hafta cumartesi gününe kadar yedi botta toplam 342 kişi Manş'ı aşarak Fransa'dan İngiltere'ye gitti. 

 

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)