Mansur Yavaş: 'Dolmuşlara yeni hat vereceğiz, gerekirse otobüsleri o hatlardan çekeceğiz'

Mansur Yavaş, dolmuşlara yeni hatlar vereceklerini bunun için de gerekirse otobüslerin o hatlardan çekileceğini belirterek, "Hiç olmazsa esnaf alnının terini hak ettiği gibi kazansın" diye konuştu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ANFA Fuar Alanı'nda minibüsçülerle bir araya geldi. Ankar Minibüsçüler Odası'nın düzenlediği ve bin 300 minibüsçünün katıldığı toplantıda konuşan Yavaş, "Çalışmayan dolmuşlarımız var. UKOME öncesi esnafımızı yan yana getirmek üzere yeni hatlar verebiliriz. Nasıl verebiliriz? Artık şehir her tarafına doğru Ankara merkezinden büyümeye başladı. Dolayısıyla bunu da tüm dolmuş esnafının çalışacağı şekilde düzenlemeye hazırız. Bakın buradan tekrar söylüyorum; gerekirse ben otobüslerimi oralardan çekeceğim. Göstere göstere göre göre hem siz hem biz zarar etmeyelim. Hiç olmazsa esnaf da alnının terini hak ettiği gibi kazansın" dedi.

Yavaş, şunları söyledi:

"Öyle bir ulaşım sistemi kuralım ki aynı hatlarda EGO çalışıyor, minibüs çalışıyor, özel halk otobüsü çalışıyor ve hepsi zarar ediyor. Bunun önüne geçmenin yollarından birisi validstör demiştim ve halk otobüsleri bunu taktı. Sadece inen yolcuyu göremiyoruz ama hangisinin hangi hatta kaç kişi taşıdığını görüyoruz.
Yedi sekiz aydır halk otobüslerine yaptığımız desteğin benzerini dolmuşçu esnafımıza nasıl yapabiliriz diye bakanlıklarla yazıştık. En sonunda danışmanlarımız bunu incelediler. Ve aynı şekilde halk otobüslerine yaptığımız desteği de dolmuşcu esnafımıza yapılabileceğini bize bildirdiler. Şimdi bu desteğin nasıl olacağını da oda başkanımız ve 27 durak başkanıyla yan yana gelmek suretiyle tespit edeceğiz. Aynı zamanda güzergah talepleri var. Bununla ilgili de Allah nasip ederse seçimden sonra yan yana gelip, esnafın birbirine zarar vermediği tüm düzenlemeleri yapabiliriz.

'SİZİN HAKKINIZ BİZDEN YANA HELAL OLSUN'

Çalışmayan dolmuşlarımız var. Bunları inşallah bundan sonra sadece UKOME öncesi esnafımızı yan yana getirmek üzere yeni hatlar verebiliriz. Nasıl verebiliriz? Artık şehir her tarafına doğru Ankara merkezinden büyümeye başladı. Dolayısıyla bunu da tüm dolmuş esnafının çalışacağı şekilde düzenlemeye hazırız. Bakın buradan tekrar söylüyorum; gerekirse ben otobüslerimi oralardan çekeceğim. Göstere göstere göre göre hem siz hem biz zarar etmeyelim. Hiç olmazsa esnaf da alnının terini hak ettiği gibi kazansın. Bundan sonra bu tür düzenlemeleri de yapacağız. Ulaşım daire başkanımız, EGO daire başkanımız burada. Özel taleplerde bulunacak arkadaşlar da şimdi gelsinler görüşelim. İnşallah 27 durak başkanımızla görüşüp hiçbir esnafın mağdur olmaması için gereken destekleri yapacağız. Bu sizin hakkınız bizden yana helal olsun. Ankara halkı adına helal olsun diyorum.

'KAMUDA KÜSLÜK OLMAZ'

Sizlerin hakkı için gün geliyor Sayın Cumhurbaşkanı Ankara halkı için bir şeyler istiyorum. Bakanlarla görüşüyorum. Elbette kamuda küslük olmaz. Hepimizin görevi ayrıdır. Herkesle iş birliği yapacağız. Neden? Ankara için. İnşallah şimdiye kadar uzattığımız eli uzatmayan ilçe belediye başkanlarımız var. Mecliste yaşadığımız bazı engellemeler var. İnşallah bunlar da bu sefer ortadan kalkacak, el ele tutuşacağımız ilçe belediye başkanlarıyla beraber doya doya inşallah sizlere hizmet edeceğiz.''

Etiketler mansur yavaş chp