Mansur Yavaş'tan 'Enes Kara' mesajı: Çok üzgünüm

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cemaat yurdunda intihar eden tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın ardından "Kamu yurt kaynaklarımız artırılmalı ki bir daha Enes'lerimizi kaybetmeyelim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Elazığ'da kaldığı cemaat yurdundaki baskılar nedeniyle intihar eden tıp fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara'nın vefatına ilişkin bir açıklama yaptı. 

Başkan Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, barınacak yer bulmakta zorluk çeken binlerce genci hatırlatarak, "Bu yıl binlerce gencimizi misafir ettik, seneye on binlercesine kucak açacağız ki geleceğimiz karanlıkta hapsolmasın. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz tüm kurumlar denetlenmeli, kamu yurt kaynaklarımız artırılmalı ki bir daha Enes'lerimizi kaybetmeyelim. Çok üzgünüm Enes..." ifadelerini kullandı. 


Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar ve gelecek kaygısından dolayı intihar etti. Bir video çekip yaşadığı sıkıntıları anlatan Kara, "Müslüman olmadığı halde cemaat yurdunun kendisini namaz kılmaya ve cemaat derslerine katılmaya zorladığını" söylemişti. (HABER MERKEZİ)