Maraş depremi anması için 'Adıyaman Blues' belgeseli hazırlandı
Maraş depremlerinin birinci yıl anması için İnsan İzi Derneği tarafından hazırlanan 'Adıyaman Blues' belgeselinin ilk gösterimi İstanbul'da yapıldı.
DUVAR- Maraş merkezli depremlerin birinci yılı için hazırlanan "Adıyaman Blues" belgeselinin ilk gösterimi yapıldı.
AA'nın haberine göre, gösterim Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışta konuşan İnsan İzi Derneği Başkanı Umut Sarıkaya, Adıyaman'da büyük bir aşevi ile birlikte çocuklar ve kadınlar için psikososyal destek verdikleri Polis Amca İmam Hatip Ortaokulu'ndaki çalışmalarını anlattı.
Kendileri ilk adımı attıktan sonra aşçılar ve psikologlar başta olmak üzere her yaştan ve her meslekten insanın gönüllü olarak sahaya geldiğini aktaran Sarıkaya, hem dernek görevlileri hem de Adıyaman halkı ve gönüllülerin büyük bir aile olduğunu söyledi.
Sarıkaya, Adıyaman ile bağlarının devam ettiğini, Kurban Bayramı, eğitim döneminin başlangıcı ve çocuklar için park açılışı gibi etkinliklerle Adıyaman'a gitmeye devam ettiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini vurguladı.
İnsan İzi Derneği Genel Koordinatörü Ahmet Naim Can, konuşmasında depremin 48. saatinde Adıyaman'a ulaştıklarını, Polis Amca İmam Hatip Ortaokulu'nun hem dernek çalışanlarına hem de gönüllülere nasıl ev olduğunu, Kurban bayramında ve sonrasında da Adıyaman ile bağlarının devam ettiğini kaydetti.
Adıyaman Blues belgeselinin prodüktörü ve senaristi Kübra Kuruali ise Adıyaman Blues'u depremin kırkıncı gününde sahaya gittiğinde izlenim yazısı olarak yazdığını ve sahadan dönerken belgesel yapmaya karar verdiğini anlattı.
Program belgesel gösterimi, ödül takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
BELGESEL HAKKINDA
Prodüktörlüğü ve senaryosu Kübra Kuruali, yönetmenliği Kaan Burak Şen, kamera ve kurgusu Orhan Şenol'a ait olan yapım İnsan İzi Derneği'nin katkılarıyla hazırlanan belgesel, TVNETX dijital mecrasında yayınlanacak.
Belgeselin devamı niteliğindeki ikinci bölümü ise Ramazan ayında TVNET televizyonu ve TVNETX dijital mecrasından izleyiciyle buluşacak.
Sahada çalışan dernek görevlileri ve gönüllülerle yapılan röportajların da yer aldığı belgeselde, aşçısından psikoterapistine, Adıyamanlı gençlerden memleketi Adıyaman olup ilk defa depremden sonra Adıyaman'ı görmüş gençlere, dünyanın farklı ülkelerinden Gineli, Suriyeli, Arakanlı gençlerin saha deneyimlerine ve hatıralarına da yer veriliyor.
(HABER MERKEZİ)