'Maraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya tasarruf tedbirleri dışında tutulmalı'

Toplum Yararına Program çalışanlarının işten çıkarılmasını eleştiren DEVA Partiİrfan Karatutlu, "Maraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya tasarruf tedbirleri dışında tutulmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, düzenlediği basın toplantısında deprem sonrası yaşanan barınma sorununa dikkat çekti. Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi konusunda belediyelerin yavaş da olsa ruhsatlar vermeye başladığını belirtti. Ancak, deprem öncesinde kentsel dönüşümün yeterince hızlı başlatılmadığını ve bunun da can kayıplarını artırdığını dile getirdi.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Maraş’ın yerel dinamiklerini görmeden masa başında kararlar almasını eleştiren Karatutlu, rezerv alan ilan edilen bölgelerdeki esnafın mağduriyetine de değindi. Esnafa süre tanınmadan yerlerinden çıkarılmalarının hukuka ve insanlığa aykırı olduğunu vurgulayarak, bu konuda her türlü yasal direnci göstereceklerini belirtti.

Karatutlu, afet bölgelerinde yaşanan istihdam ve işsizlik sorunlarına da değinerek, toplum yararına programların (TYP) işten çıkarılmasını eleştirdi. Maraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’nın tasarruf tedbirleri dışında tutulması gerektiğini söyledi. Ayrıca, deprem sonrası bilgilendirme merkezi kurulmadığını ve halkın yeterince bilgilendirilmediğini ifade etti.

 'SAĞLIK PERSONELİ EKSİKLİĞİ VE ULAŞIM SORUNLARI DEVAM EDİYOR'

Sağlık sorunlarına da değinen Dr. Karatutlu, şehirdeki doktor ve sağlık personelinin barınma sorunları yaşadığını belirtti. Üst düzey memurlar, uzman doktorlar, hakimler ve savcılar için kamu misafirhaneleri yapılması gerektiğini vurguladı. Ulaşım sorunlarına da değinen Karatutlu, otoyol, hızlı tren ve havaalanı projelerinin yavaş ilerlediğini belirtti.

Toplantının sonunda, tüm siyasi kimliklerin bir kenara bırakılarak, Maraş için el birliğiyle çalışılması gerektiğini vurgulayan Karatutlu, “Tüm kurum ve kuruluşların periyodik olarak bir araya gelerek şehrin sorunlarına çözümler üretmeleri gerekiyor. Şehrin sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edeceğim” dedi.