Maraş’ta depremin 2’nci günü: Depremzedeler kurtarma ekiplerine yalvarıyor

Maraş'ta meydana gelen 2 depremin ardından depremzedeler kurtarma ekiplerinin peşine düşüyor.

Google Haberlere Abone ol

Ceren Bayar - Serkan Alan

MARAŞ - Maraş’ta meydana gelen iki büyük depremin üzerinden 30 saati aşkın süre geçti. Arama kurtarma faaliyetlerinin 24 saat sonra başladığı kentte kurtarma çalışması yapan ekiplerin sayısı hâlâ yetersiz.

Depremzedelerin kendi çabalarıyla, çekiç ve eldiven bulmaya çalışarak yaptıkları aramalar da çoğu zaman sonuçsuz kalıyor.

Saatlerdir bekledikleri yakınlarından ses duyanlar, Maraş sokaklarında AFAD ya da AKUT görevlisi arıyor. Yıkıntıların etrafında yakınlarının çıkarılmasını bekleyen depremzedeler, ekiplerin ses gelen binalara öncelik verdiğini anlatıyor. Bunun yanında çok sayıda kişi de ses duyduklarını söylemelerine rağmen görevlileri yakınlarının olduğu enkazlara gitmeleri için ikna etmeye çalışıyor.

Pek çok depremzede enkaz altındaki yakınlarından dün ses aldıklarını ancak bugün ses duyamadıklarını, hiçbir arama kurtarma ekibinin gelmediğini söylüyor. Karamanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu şehrin merkezi konumunda neredeyse tek bir kullanılır durumda bina kalmazken, özellikle Trabzon ve Azerbaycan Caddeleri’ndeki durum felaketin büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Kurtarma çalışmasının devam ettiği az sayıdaki enkazdan zaman zaman iyi haberler de geliyor. Yaklaşık 1,5 gündür soğuk kış koşullarında enkazın altında kurtarılmayı bekleyenler yaralı çıkarılmalarının ardından ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor. Kentin merkezindeki yıkıntı nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşanırken çok sayıda ambulansın hastanelere erişimi de saatler sürüyor.

112 ACİL HATTINA DAHİ ULAŞAMIYOR

Kentte telefon ve internete erişim hâlâ sağlanamazken depremzedeler 112 acil hattına dahi ulaşamıyor. Kentin su şebekesinin çamurlu akması nedeniyle buna da erişim yokken yaklaşık 30 saattir elektrik de verilmiyor. Arama kurtarmanın yanı sıra Maraş’a geciken bir diğer şey gıda ve çadır. Saatlerdir su ve gıdaya erişemeyenler marketlerin camını kırarak, su, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi temel ihtiyaçlarını alıyorlar. Bunun yanı sıra bavullarıyla kentten ayrılmaya çalışan çok sayıda kişi ulaşım imkanı arıyor. Geceyi araçlarında geçirmek zorunda kalan birçok kişi de kent genelindeki akaryakıt sorunu nedeniyle benzinliklerde uzun saatler bekliyor.

Etiketler MARAŞ DEPREM