Mardin'de beş kişinin öldürüldüğü saldırıya kısıtlama kararı

Mardin’de beş kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açıklama yapan Mardin Barosu, soruşturmayı başından beri takip ettiklerini belirterek, dosyaya kısıtlılık kararı getirildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin Barosu, Duhoklu beş kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Baro açıklamasında olayın takipçisi olacağını belirtirken “soruşturma dosyasında kısıtlama kararı alınmış bulunmaktadır” dedi.

Baro tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili altı kişinin gözaltına alındığı, iki kişinin kolluk ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, dört kişinin işlemlerinin ise devam ettiği belirtildi. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, açıklamanın devamında saldırının kendilerini derinden üzdüğünü belirten baro şunları kaydetti: “Katliamı şiddetle kınıyor, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Etkin bir soruşturmayla bu katliamın amacının ortaya çıkarılması ve fail/faillerin yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır. Mardin Barosu olarak soruşturmayı başından beri takip etmekte olduğumuzu ve saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerinin bir talebi olması durumunda kendilerine her türlü hukuki yardımda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Ne olmuştu?

18 Ocak’ı 19’a bağlayan gece, saat 01.00 sıralarında Duhok’tan Diyarbakır’a giden araç, Artuklu-Nusaybin karayolunun Yeniköy mevkiinde durdurulmuş, silahlı şahıslarca beş kişiye kurşun yağdırılmıştı.

Saldırıda Abdullah Salih Mustafa (69), eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hindirin Abdullah Salih (39) olay yerinde ölürken, tedavi için Diyarbakır’a götürülen Wahide Haydar Casım (63) ve oğlu Ahmed Celaleddin İbrahim (45) kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamamıştı.

Soruşturma dosyasına giren güvenlik kamerası görüntülerinde, hafif ticari araçla bir dinlenme tesisine gelen şüphelilerin, öldürülenleri taşıyan cipin tesise giriş yapmasından bir süre sonra buradan ayrıldıkları görülüyor. Saldırının yapıldığı yerdeki termal kamera görüntüsünde ise cip ve şüphelilerin bulunduğu aracın yol kenarında durması, kapıları açık olan cipin etrafında dolaşan zanlıların daha sonra araçlarına binip olay yerinden uzaklaşması yer alıyor.(HABER MERKEZİ)