Mardin'deki kazada ölü sayısı 19'a yükseldi

Mardin'de bir kazaya müdahale edenlere TIR çarptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 19 kişinin öldüğünü, 6'sı ağır 26 kişi yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin'in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Kazada 19 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi de yaralandı.

DHA'nın haberine göre, Antep'te 16 kişinin öldüğü, 21 kişinin de yaralandığı kazanın bir benzeri Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi.

İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan TIR önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı. Kazazedelere yardım görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir TIR çarptı.

Kazada aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Twitter hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ölü sayısının 10'a yükseldiğini aktardı.

Soylu, "Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin" dedi. 

Daha sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ölü sayısının 16, yaralı sayısının da 29 olduğunu belirtti.

Yaralılardan 8'inin durumunun ağır olduğunu aktaran Koca, "İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı" ifadelerini kullandı.

İlerleyen saatlerde ölü sayısının 19'a çıktığını açıklayan Koca, "Mardin Derik'te bir tırın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19’a yükseldi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26’dır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU, MARDİN'E GİDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mardin'de yaşanan trafik kazası nedeniyle bölgeye gittiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, kazanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Soylu'ya bölgeye gitmesi talimatı verdi. (HABER MERKEZİ)