Maria Grazia Turri, 21 Mayıs'ta İstanbul'da seminer verecek

Dr. Maria Grazia Turri, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşecek tiyatro konulu seminere konuşmacı olarak katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tiyatro akademisyeni, psikiyatrist ve psikanalitik psikoterapist Dr. Maria Grazia Turri, 21 Mayıs Salı günü 11.00-14.00 arası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi ve Beykoz Üniversitesi işbirliğiyle “Tiyatro, kahkaha ve bilinçdışı: Komedi Nasıl Güçlendirir ve Neyi Reddeder?” başlıklı seminerde konuşacak. 

Hali hazırda Turri ile çalışma yürüten öğretim üyesi Dr. Özgül Akıncı ve klinik psikolog Tuğba Kocaefe’nin moderatörlüğündeki seminerde, konuşma İngilizce olarak yapılacak.

Ücretsiz olarak düzenlenen seminerde Türkçe ardıl çeviri desteği sağlanacak. 

Turri, seminer ile ilgili şunları söylüyor: 

“Tiyatroda seyirci deneyimi, bilinçdışını da içeren karmaşık algı süreçlerini kapsar. Seyircilerin bilinçdışı duygulanımları tiyatronun sosyal değerinin taşıyıcısıdır, ancak bu konu henüz çok fazla çalışılmamış veya anlaşılmamıştır. Çalışmalarımda tiyatrodaki bilinçdışı duygulanımsal süreçlerin psikanalitik aktarımı aynaladığını tartışıyorum. Bu bağlamda karakteri oyuncu ve seyircilerin bilinçdışı süreçlerinin birbirini dönüştürdüğü 'duygu alanı' olarak ele alıyorum. Bu teoriyi, Londra Shakespeare Globe ile işbirliği içinde yürüttüğüm bir seyirci deneyinde test ettim. Deneyde, seyircilerin erken modern tiyatro metinlerindeki komik karakterlere nasıl tepki verdiklerini inceledim.”