Mariupol'da kuşatılan fabrikanın CEO'su konuştu: Gıda stokları tükenmek üzere, felakete yakınız

Ukrayna'nın Mariupol kentinde Rusya askerlerinin kuşattığı Azovstal çelik fabrikasının sahibi şirketten açıklama yapıldı. Açıklamada, fabrikada gıda stoğunun tükenmek üzere olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın güneydoğu liman kenti Mariupol'da Ukrayna birliklerinin karargâha dönüştürdüğü Azovstal çelik fabrikasındaki durumla ilgili şirketten açıklama yapıldı.

Fabrikanın sahibi Metinvest Holding'in CEO'su Yuriy Ryzhenkov CNN'e yaptığı açıklamada, "Savaş başladığında fabrikadaki tesislere oldukça iyi miktarda yiyecek ve su stokladık. Siviller de bir süreliğine bunları kullanarak hayatta kalabildi. Ancak şu an gıda ve temel ihtiyaç ürünleri tükenmek üzere. Sanırım orada bir felakete yakınız" dedi. 

Ryzhenkov, Azovstal çelik fabrikasının çalışanları için bir yardım hattı kurulduğunu ve şu ana kadar 4500 kişiyle temasa geçildiğini de söyledi. Şirket CEO'su, fabrikayı karargâha çeviren Ukrayna birlikleri için "Umarım hala hayattadırlar ve dışarı çıkarlar. Biz onlara gerekli tüm imkanları sağlayacağız" dedi.

MARİUPOL'LA İLGİLİ TARAFLARDAN FARKLI AÇIKLAMALAR

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu bugün yaptığı açıklamada Mariupol'un tamamen ele geçirildiğini ve Ukrayna saflarında savaşan birliklerin kullandığı fabrikaya yapılacak operasyonun Putin'in talimatıyla iptal edildiğini söylemişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise açıklamaya yanıt olarak "Mariupol'un çoğunu kontrol ediyorlar, Ukraynalı birliklerin önemli bir kısmı hala orada" demişti. ABD Başkanı Joe Biden da bugün yaptığı açıklamada "Putin'in Mariupolu kontrol edip etmediği şüpheli" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler mariupol ukrayna