Marmaraereğlisi bayram tatilinde turist akınına uğradı

Bayram tatili boyunca nüfusu 500 bine ulaşan Marmaraereğlisi'nde 450 ton çöp toplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kurban Bayramı tatili boyunca normalde 30 bin olan nüfusu kimi günlerde 500 bine ulaşan Marmaraereğlisi'nde tatil boyunca 450 ton çöp toplandı. 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter, ilçede tatil boyunca alınan önlemlere ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

'EN UĞRAK YERİN BİZİM İLÇEMİZ OLACAĞINI BİLİYORDUK'

"Biz İstanbul'a sınır ilçe olması nedeniyle ve denize yaklaşık 37-38 kilometre sahil şeridimizin olması hasebiyle tatilcilerin en uğrak yerinin bizim ilçemiz olacağını biliyorduk. Bununla ilgili biz bayramdan evvel tüm marketleri, tüm fırıncı esnafını, tüm su satan esnafımızı dolaştık ve burada temel gıdada bir kıtlık olmaması için, insanlarımızın mağduriyet görmemeleri için onlarla yaptığımız toplantılarla önlemlerini aldılar.

'MARMARAEREĞLİSİ'NDE BAYRAM ŞU ANDA KEYİFLİ GİDİYOR'

Halkımıza gerekli hizmeti verdiler, bir mağduriyet yaşanmadı. Biz bu esnada yaklaşık olarak 450 ton çöp aldık. Jandarmamızla, polisimizle beraber el ele vererek kamunun tüm kuruluşları, buradaki asayişi nasıl minimum seviyede tutarız, insanlarımız nasıl sorunsuz, sıkıntısız bir tatil geçirir, bunun hesabını yaptık. Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre bölgemizde büyük bir trafik kazası yaşanmadı. Bölgemizde bir boğulan olmadı, bir ölüm vakası olmadı. Marmaraereğlisi'nde bayram şu anda keyifli gidiyor."