Martı TAG hakkında durdurma kararı verildi

Haksız rekabet davasında, Martı TAG hizmetinin ticari ve iş faaliyetlerine engel olmayacak şekilde durdurulmasına hükmedildi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Martı TAG uygulamasına açılan haksız rekabet davasında, Martı TAG uygulaması hizmetinin haksız rekabet oluşturduğuna karar verildi. Mahkeme, internet sitesi ile Martı mobil uygulaması üzerinden sunulan "Martı TAG" hizmetinin ticari ve iş faaliyetlerine engel olmayacak şekilde durdurulmasına hükmetti.

DHA'nın haberine göre, İstanbul Adalet Sarayı'nda 6. duruşması görülen Martı TAG’a açılan haksız rekabet davasında, İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi heyeti davanın kısmen kabulüne hükmederek, Martı TAG uygulaması hizmetinin haksız rekabet oluşturduğunu belirtti.

Heyet, "https://www.mart.tech.com sitesi" ile Martı mobil uygulaması üzerinden sunulan "Martı TAG" hizmetinin ticari ve iş faaliyetlerine engel olmayacak şekilde durdurulmasına karar verdi.

Dava sonrası adliye önünde açıklama yapan Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, "Mahkeme kesinlikle taraflı bir karar vermiştir. Biz New York’a gidip, New York borsasına açılacağımızı söylediğimiz günün ardından, aynı hakim bir dava celsesi bile görülmeden, bizden bir ifade alınmadan durdurma kararı verdi. Şimdi yine aynısını yapıyor. Oldubittiye getirilen bir durum var" dedi.

"UKOME’de bir yönetmelik konuşuluyor. Beklenmesi gereken müzekkereler var ama hakim oldubitti bir karar verdi" diyen Öktem, "Geçen sefer verdiği erişim engeli kararını da üst mahkeme bozmuştu. Bunu da bozacaktır. Taksi lobisi bizi adliye adliye gezdirip, bezdirmeye çalışıyor. Biz bezmeyiz. Mücadeleye aynen devam edeceğiz. 170 bin tencere kaynıyor. Üst mahkemede kazanacağımıza eminiz. Çünkü geçen sefer de aynı hakim aynı kararı verdi. Martı kullanımına aynen devam" şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)