Martinik'te hayat pahalılığı eylemleri: 31 kişi gözaltına alındı

Fransa'nın deniz aşırı topraklarından Martinik'te hayat pahalılığına karşı düzenlenen protestolarda 31 kişi gözaltına alındı; dört bölgede gösteri yasağı getirildi.

Fransa'nın bir diğer deniz aşırı toprağı Yeni Kaledonya'daki eylemlerden. (Fotoğraf: Arşiv/ Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın Karayipler’deki deniz aşırı toprakları Martinik'te hayat pahalılığına karşı tepkiler sürerken adadaki dört bölgede 23 Eylül’e kadar gösteri yasağı getirildi.

AA'nın aktardığına göre, Martinik Valiliği'nden yapılan açıklamada, Fort-de-France, Le Lamentin, Ducos ve Le Robert kentlerinde kamusal alanda gösteri düzenlemenin ve toplanmanın 23 Eylül’e kadar yasaklandığı ifade edildi. Valiliğe düzenli bildirilerek gerçekleştirilen gösteriler, bu yasaktan muaf tutuldu. Fransız basınına yansıyan haberlere göre, adadaki olaylarda şu ana kadar gözaltına alınanların sayısı 31’e ulaştı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMİŞTİ

Martinik Valiliği, adadaki hayat pahalılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında gelecek günlerde konuyla ilgili bir toplantı daha düzenleneceğini duyurdu.

Martinik'te halk, eylül başından bu yana hayat pahalılığını protesto ediyor. Adanın Fort-de-France ve Lamentin kentlerindeki bazı mahallelerinde 23 Eylül’e kadar 21.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Çalışmalar Enstitüsü'nün (INSEE) 2022 verilerine göre Martinik'teki gıda fiyatları, Fransa'nın ana karasına kıyasla yüzde 40 daha fazla.

(ANADOLU AJANSI)