Mata Otomotiv 650 işçiyi çıkardı: 'Bitti demeden bu mücadele bitmez'

Mata işçileri 27 Şubat’tan beri grevlerini sürdürüyor. Şirket bu sürede 650 işçiyi çıkardı. Mata Otomotiv’in ortağı olan Farplas önünde bir araya gelen işçiler, “Hakkımızı söke söke alacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mata Otomotiv işçilerinin fabrikada çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ek zam talebiyle başlattığı grev 44 gündür Tuzla Serbest Bölge önünde devam ediyor. Mata Otomotiv işçileri bugün şirketin en büyük hissedarı olan Farplas Otomotiv’i Maslak’taki merkez binasının önünde protesto etti.

Mata işçilerinin 27 Şubat tarihinde öncelikle fabrika önünde, ardından da İstanbul Ticaret ve Endüstri Serbest Bölgesi önünde başlattığı grev devam ediyor. Bu süre zarfında aralarında işyeri sendika temsilcilerinin de olduğu 650 kişi tazminatsız işten atıldı.

‘TÜM ÇABAMIZ OLUMSUZ SONUÇLANDI’

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Özkan Atar, Maslak’ta yaptığı konuşmada, “Tüm çabamız işveren tarafından olumsuz sonuçlandı” dedi. Atar, “Görüşme girişimlerimiz karşılığını bulmadı. Tazminatlar verilinceye ve işe dönüşler sağlanıncaya kadar direnişlerimiz devam edecek. İşe geri dönüş açılmalı, işçiler derhal iş başı yapmalı. Bu işçi düşmanı tutumlarını önceden de biliyoruz. 2016 yılında fabrika 500 kişiyken sendikalaşma iradelerini ortaya koydukları için 6 işçiyi çıkarmıştı. Mata işverenin emek karşıtı tutumu halen devam ediyor” ifadelerini kullandı.

‘BUNU YANLARINA BIRAKMAYACAĞIZ’

Atar, sözlerine şöyle devam etti: “Fark Holding’in önündeyiz. Bu yapılanlara razı olmayacağız. Mata işçilerine gönderilen çıkış tebligatlarında yasadışı eylemler düzenledikleri gerekçeleri yazılmıştı. Demokratik taleplerini dile getirenleri fırsatçılık yaparak kapının önüne koyan Mata Otomotiv’in yanına bırakmayacağız. Ey patronlar siz bu fabrikayı küçücük bir atölyeyken bu safhaya bugün sokağa bıraktığınız işçilerle getirdiniz. Biz bu ülkede insanca yaşatacak ortamı yaratıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Biz bitti demeden bu mücadele bitmez. Bu işin biran önce çözüme kavuşabilmesi için yaptığımız bu açıklama bir uyarı eylemidir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Gerekirse bu Fark Holding’in önüne çadırımızı kurup hakkımızı almayana kadar gitmeyeceğiz demeyi de önümüzdeki günlerde biliriz. Hakımızı söke söke alacağız. Öyle dava yok. Ben sizi attım, çekin gidine pabuç bırakacak işçi de sendika da yok.”

Mata işçileri burada düzenlenen protestonun ardından Mata patronlarından Evrim Kaşlıoğlu’nun Caddebostan’daki ofisi önüne gitti. İşçiler yarın ise Farplas Otomotiv fabrikası önünde protesto düzenleyecek.

Etiketler Mata işçileri mata