Matrix’teki eşyalar satışa çıkıyor: Gelir trans bireylere gidecek

Wachowski kardeşler, filmlerde kullandıkları eşyaları açık artırmayla satışa çıkardı. Satıştan elde edilen gelir, Trans Gençliği Koru ve Savun Fonu'na gönderilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Matrix" serisinin yönetmeni ve yapımcısı Lana ve Lilly Wachowski, "Matrix", "V for Vendetta", "Sense8", "Cloud Atlas" ve "Speed Racer" gibi yapımlarda kullanılan film ekipmanlarını açık artırmaya çıkardı. Trans gençlere destek olmak amacıyla satışa çıkarılan ekipmanlardan elde edilen tüm gelir, Trans Gençliğini Koru ve Savun Fonu'na (Protect and Defend Trans Youth) aktarılacak. 

Kolyeler, "Cloud Atlas"tan ceketler, karakter figürleri ve DVD setlerinin de dahil olduğu 200'e yakın olan ekipman, "Enter the Matrix: The Wachowski Collection" adıyla açık artırmaya sunulacak. Kendileri de trans olan Wachowski Kardeşler, açık artırmayı Twitter üzerinden duyurdu. 

AÇIK ARTIRMA 12 MAYIS'TA BAŞLAYACAK

Açık artırmayı "bahar temizliği" olarak nitelendiren Lilly Wachowski, paylaşımında, "Lana ve ben Raiders of the Lost Ark depomuzda biraz bahar temizliği yapıyorduk ve yıllar boyunca topladığımız en iyi hazinelerden bazılarını satmaya/vermeye mutlu bir şekilde karar verdik!! Ahit sandığı yok ama bazıları oldukça büyük ve büyülü eserler!" ifadelerini kullandı.

Fonun web sayfasındaki bir misyon bildirisinde, Gençlik Fonu gelirlerinin "trans gençlere doğrudan hizmet sağlayan ve şu anda trans karşıtı politikaların hedef aldığı eyaletlerde trans gençlerin haklarını savunan" kuruluşlara gideceği ifadeleri yer alıyor. Lilly Wachowski, satışların 12 Mayıs tarihinde başlayacağını duyurdu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)