Mazgirt'teki alt yapı sorunları Meclis gündeminde

HEDEP Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Mazgirt ilçesinde yaşanan alt yapı sorunlarını verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Dersim milletvekili Ayten Kordu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, Mazgirt ilçesindeki alt yapı sorununu Meclis gündemine taşıdı. Kordu, bakanlığa çağrıda bulundu.

'HASTALIĞA DAVET ÇIKARTIYOR...'

Dersim gazetesinde yer alan habere göre, milletvekili Kordu soru önergesinde, “Dersim’e bağlı Mazgirt ilçesinde alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları yakın bir dönemde tamamlandı. Ancak alt yapının yeni tamamlanmasına rağmen son zamanlar sıklıkla kanalizasyon patlaması yaşanmaktadır.  Kanalizasyon patlamasında dolayı lağım suları çevreye yayılarak hastalığa davetiye çıkartırken, etrafa yaydığı pis koku ve görüntü kirliliğinden dolayı yurttaşlar mağdur edilmektedir. 

Örneğin son olarak Mazgirt ilçesi Yeni mahalle Zahman Küme evlerinde kanalizasyon patlaması yaşanmış ancak sorunun çözümüne yönelik yapısal bir çözüm üretilememiş, Dersim belediyesinden talep edilen vidanjörün uygunluğu beklenmektedir. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde yaşanan sorun kabul edilerek, belediyeye envanterinde vidanjör olmadığından dolayı kanalizasyon patlamalarına ilişkin zamanında ve etkin bir şekilde müdahale etmediklerini açıkça ifade etmişlerdir. Bununla birlikte yurttaşlar, yapılan alt yapı çalışmalarında kullanılan boruların yeterli büyüklükte ve koşullara uygun olmadığından dolayı kanalizasyonun sıklıkla patladığını ifade etmektedirler” ifadelerine yer verdi.

ÖZHASEKİ'YE SORULAR

Ayten Kordu’nun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelttiği sorular şu şekilde:

1 - Mazgirt ilçesinde, alt yapı çalışmalarında kullanılan boruların yeterli büyüklükte ve koşullara uygun olmadığından dolayı kanalizasyonun sıklıkla patladığı iddiası doğru mudur? Bu iddialara ilişkin bir soruşturmanız olmuş mudur?

 2 - Mazgirt belediyesine vidanjör tahsis edilmesi amacıyla 2024 yılı bütçesinde ödenek ayrılmış mıdır? (HABER MERKEZİ)