Meclis önünde KESK üyelerine engel

KESK’in Meclis önünde yapmak istediği açıklamaya izin vermeyen polis gazetecilerin görüntü çekmesini de engellemeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

ANKARA- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) yarın Ankara Tandoğan Meydanı’nda “Seçim bütçesi değil geçim bütçesi” başlığıyla gerçekleştireceği mitingin yeri Ankara Valiliği tarafından değiştirildi.

Valiliğin bu kararını yasak olarak tanımlayan KESK Ankara Şubeler Platformu, hem bu kararı protesto etmek hem de Meclis’te görüşmeleri tamamlanan bütçe maddelerine ilişkin açıklama yapmak için Meclis’in Çankaya Kapısı önüne geldi.

“Seçim Bütçesi Değil, Geçim Bütçesi İstiyoruz” başlıklı açıklama yapmak isteyen KESK üyelerine polis izin vermedi. Polis kalkanlarla KESK üyelerine müdahale etti, basın mensuplarının görüntü alması engellenmeye çalışıldı. KESK üyeleri topladıkları imzaları Meclis'e teslim etmek istedi ancak izin verilmedi.

‘ARTAN HAYAT PAHALILIĞINDA MAAŞLARIMIZ, ÜCRETLERİMİZ MUM GİBİ ERİYOR’

Polis ile milletvekillerinin görüşmesinin ardından KESK üyeleri Meclis Çankaya kapısının yakınlarında açıklama yaptı. Polisin tutumuna tepki gösteren KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Ankara’da uzun süredir OHAL süreciyle karşı karşıyayız. Sendikal haklarımıza, düşünce özgürlüğümüze yönelik çok yoğun hak ihlalleri, baskılar var. Bugün burada bunu da gördünüz. Bu demokrasi dışı anlayış bu hafta içerisinde Sayın İmamoğlu’na verilen cezayla adaletin ve hukukun yerin dibine battığını görüyoruz. Yine kayyımcı anlayış yoğun baskılarla emekçiler üzerinde bir baskı politikası oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Yasaklamaları kabul etmediklerini belirten Bozgeyik, Ankara Valiliği’nin Tandoğan meydanını yasaklama kararını yargıya taşıdıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

“Karşımızda çok yoğun karanlık bir ülke tablosu var. Emekten, ranttan beslenen mutlu azınlık servetine servet katıyor. Yoksullaştırılan bizler yüzde 99’u oluşturuyoruz. İşçiler, emekçiler, küçük esnaflar, çiftçiler, emekliler olarak her gün yeni zamlarla güne uyanıyoruz. Artan hayat pahalılığında maaşlarımız, ücretlerimiz mum gibi eriyor. Bütçede yaşamış olduğumuz açlığın ve yokluğun devam edeceğini görüyoruz.”

‘ŞİDDET POLİTİKALARI BİZİ YILDIRAMAZ’

Meclis önünde polis müdahalesi ile karşılaşan KESK üyeleri, diğer illerden gelen üyeleri ile KESK merkezinde buluştu. Burada konuşma yapan Bozgeyik, "AKP Torbanı Al Başına Çal", "Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek" sloganları eşliğinde açıklama yaptı. Bozgeyik, "Aleyhimize birçok torba yasa getirildi. Yüzde iki gibi bir sistem getirildi. Biz KESK olarak bundan etkilenmeyen bir konfederasyonuz. Bize üye olmayan üyelerin de sendika seçme özgürlüğünü savunuyoruz. Biz demokrasiden ve eşitlikten yanayız. Baraj altında kalan sendikalara çağrımızdır, gelin birleşelim. Bu torbanın içine baktığımızda bizim yedi yıldır alanlarda mücadele yürüttüğümüz OHAL Komisyonu'nun işten çıkardığı herkesin işlerine iade edilme talebimiz sürüyor. Torbaya baktığımızda bakanlıklarda onlarca komisyon oluşturuluyor. İmzaları maalesef eksik götürebildik. Diğer illerden arkadaşlarımızın getirdiği imzaları götüremedik. Bu şiddet politikaları bizi yıldıramaz" dedi.

Etiketler kesk meclis