Meclis'in elektronik sistemi yenilendi

TBMM'nin elektronik oylama sistemi ve ses sistemi yenilendi. Milletvekili sıralarına, parmak iziyle giriş yapılan sistem için ekranlar yerleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM yaklaşık 2.5 aylık aranın ardından bugün 5'inci yasama yılına başlayacak. Tatil döneminde kapsamlı bir tadilattan geçen TBMM Genel Kurulu da yenilenmiş haliyle bugün milletvekillerini ağırlayacak.

TBMM Genel Kurulu bir yıl önce tadilata girmiş, ancak elektronik sistemle ilgili çalışmalar için zaman kalmamıştı. Uzun süredir planlanan bu çalışma geçtiğimiz yaz yapıldı. Elektronik oylama sistemi ve ses sistemi yenilendi.

Milletvekili sıralarına vekillerin parmak izleriyle girebileceği oylama ve yoklama için kullanılacak ekranlar yerleştirildi. Milletvekilleri görüşülen yasa teklifi ve önergeleri de bu ekranlarda görebileceği için kağıt kullanımı da azalacak. Tadilat kapsamında ayrıca milletvekili sıralarına bilgisayar ve telefon şarjı için prizler de eklendi.

Meclis Genel Kurulu salonuna, arka sıralarda oturan milletvekillerinin de kürsüdeki konuşmacıyı daha rahat işleyebilmesi için de kursunun iki tarafına büyük ekranlar yerleştirildi. (DUVAR)

Etiketler TBMM Meclis sistem