Meclis'te 'Fernas Madencilik' önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’nin işçilerin örgütlenme hakkının engellenmesine yönelik Meclis araştırması açılması önerisi,  AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Soma'daki Fernas Madencilik'te sendikaya üye oldukları ve haklarını talep ettikleri için işten atılan işçilerin direnişi 52. gününde devam ediyor. 

Yalınayak yürüyerek ulaştıkları Ankara'da gözaltına alınıp bugün serbest bırakılan madencilerin açlık grevi 3. gününde devam ederken, direniş bir kez daha TBMM gündemine taşındı.

Meclis Genel Kurulu’nda Fernas Madencilik'te sendika iş yeri temsilci ile firma müdürü arasında geçen tehdit içerikli ses kaydını milletvekillerine dinleten CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu'nun verdiği "işçilerin örgütlenme hakkının engellenmesine yönelik" Meclis araştırması açılması önerisi ise  AK Parti ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Önerinin sahibi CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu söz alarak özetle şunları söyledi: “Fernas Madencilik’in sahibi AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu. Biraz evvel bu yüce Meclisin çatısı altında bir basın açıklaması yapmış; dinledim, hayretler içinde kaldım. Hani derler ya ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış’ anlattıkları aynen o misal. Ferhat Nasıroğlu’na göre bugün yaşanan süreç, Fernas işçilerinin yaşadığı sürecin günahı da vebali de CHP’ninmiş, Özgür Özel’in boynunaymış. Yani bugün işçiler işten çıkarıldılarsa, bugün aileleri açsa, sefalet içinde yaşıyorlarsa bunun sebebi CHP’ymiş, Özgür Özel’miş Ferhat Nasıroğlu’na göre. Ferhat Nasıroğlu, ‘Münafık sendika başkanı, münafık siyasetçiler’ diyor. Büyük ihtimalle bizlerden bahsediyor. Nasıroğlu konuştu, birçok şey söyledi ancak ağzından bir tek doğru laf çıkmadı. Gel gidelim beraber Soma’ya, madencilerle konuşalım, kendi işçilerinle konuşalım, kim yalan söylüyormuş, kim doğru söylüyormuş.

 

(ANKA HABER AJANSI)